Julie Krengelund Bertelsen

Klitgårdens fremtid som refugie i Blåvand - Et pusterum i sociale rammer og naturskønne omgivelser

Dimission februar 2018

Vi søger mere end nogensinde efter mentalt og fysisk velvære med fokus på at stabilisere en stresset hverdag.

Projektet tager afsæt i restaurering af en bevaringsværdig vestjysk klitgård, som transformeres til et refugie i naturskønne omgivelser i Blåvand.

Julie Bertelsen 725x442

Julie Krengelund Bertelsen

Klitgården fungerer som hovedhus til besøgende med trang til socialt samvær. De bor under deres ophold i nye små refugieboliger, hvor der er mulighed for afkobling fra hverdagens stress og jag.

Denne funktion tilfører endnu et lag til klitgårdens historie og kommer med et bud på, hvordan den kan tilpasses vor tids behov. Samtidig respekteres, tilbageføres og bevares de rester, der beretter om vores arkitektoniske kulturarv.

Der undersøges hvilke rumlige virkemidler, som understøtter sociale aktiviteter med fokus på genopladning, fællesskab og indre balance i et samfund med høj acceleration.

Motivationen for mit projekt har været at give et bud på, hvordan et nyt islæt kan styrke og fremtidssikre Danmarks arkitektoniske kulturarv.

hyttenKort 600 højde klitgården