Mike Højrup Nielsen

Kollegium ved Vor Frue Kloster

Dimission februar 2018

Projektet omhandler en byfortætning omkring Vor Frue Kirke og Kloster i Aarhus. Med afsæt i etableringen af et kollegium på grænsen mellem kirke og by, undersøges og udfordres disses forhold gennem bearbejdelse af tærsklen mellem dem.

Mike Højrup Nielsen 725x442

Mike Højrup Nielsen

Projektet omfavner gennem muren, et større spillerum end blot dets fysiske aftryk og søger gennem nedslag på skønneste vis at indskrive sig i stedets syntaks. Nedslagene langs den nye grænseflade består af forskelligartede interventioner, hvis udfoldelse forsøges spændt mellem lavpraktik og poesi.

Vi blev i år så fint mindet om, at den vigtigste opgave med afgangsprojektet ikke er, at vise hvad vi har lært, men fortsat udforske og tilegne os viden. En viden der må tilegnes via udfoldelse, beroende på kunnen, mod og ambition.

Ambitionen om at skabe et bedre sted, en bedre by, en bedre verden. At omfavne pragmatik og poesi. At ære og konfrontere. At tilfredsstille legemet og ånden. Baseret på vores læren, skabt i udfoldelsen. Studiets videnscyklus må bevares, ambitionen må bestå, og vi må fortsat lære.

180103_aarch-upload1 600 180103_aarch-upload2 600 180103_aarch-upload3 600