En mosaik af jobmuligheder

Bachelorpraktik er en succes for både virksomheder og studerende

I juni 2016 drog 110 bachelorstuderende i praktik hos tegnestuer, kommuner, institutioner og firmaer landet over. Formålet er tidligt i studieforløbet at give de studerende et indblik i de erhvervsmuligheder, der tegner sig efter endt uddannelse. Praktikken skal også hjælpe til at styrke de studerendes videre studievalg inden specialiseringen på kandidatuddannelsen.

Bachelorpraktikken er et supplement til den semesterpraktik, som ligger senere på studiet.

Nedenfor kan kan du møde ni praktikanter og fem praktiksteder, som fortæller om deres oplevelse af bachelorpraktikken – og hvor alsidige og vidtfavnende arkitekters jobmuligheder er.

Helena (forrest), Dea og Jesper på Mejeriets kontor i Haderslev.600X338

Helena (in front), Dea and Jesper at Mejeriet’s office in Haderslev.

Ditte på kontoret - med udsigt til Aalborg Hanvefront.600X450

Ditte at the office – with a view of Aalborg harbour.

Anne og Andreas sammen med en af de hjemløse i huset ved Klostertorv.600X554

Anne and Andreas together with one of the homeless in the shelter at Klostertorv in Aarhus.

Ann Hübschmann (t.v.) og Siw på Olav de Lindes Tegnestue.800X533

Ann Hübschmann (left) and Siw at Olav de Linde’s drawing office.

Marco på byggepladsbesøg 1.600X450

Marco at a construction site.

Anne & Andreas: I nærkontakt med socialt udsatte

Et midlertidigt mødested for hjemløse og socialt udsatte på Klostertorv i Aarhus. Sådan lød opgaven for Anne Søby Nielsen og Andreas Angelo Thiis, da de indledte deres praktikophold hos Gjøde & Povlsgaard Arkitekter. Det har bragt dem i tæt kontakt med mange forskellige mennesker, fra en række kommunale myndigheder til hjemløse.

Marco: Arkitektfaget åbner sig

”Det har været en øjenåbner, at arkitektfaget kan være så bredt og alsidigt,” konstaterer Marco Tobias Nørregård Repenning, der er i praktik hos Bygningsstyrelsen, også kaldet BYGST. I et af BYGST’s projektkontorer har han blandt andet deltaget i kvalitetssikringen af konkurrenceprogrammet for den kommende arkitektskole i Aarhus.

Helena, Dea & Jesper: I dialog med Gram slotsby

Helena Hampe Jensen, Jesper Andreas Christiansen og Dea Bach Hald har været i praktik hos Mejeriet, på arkitektfirmaets tegnestue i Haderslev.  Men opgaven, som de skulle give bud på under praktikopholdet, blev stillet af Haderslev Erhvervsråd, der ønsker at få skabt en identitet omkring Gram som slotsby. ”Vi har lært meget. Ikke mindst gennem den dialog vi har haft med interessegrupper i Gram. Det er noget nyt for os på den måde at få vores faglige kompetencer og ideer konfronteret med borgerne, og det er lærerigt,” fortæller Jesper.

Siw: Kort vej fra idé til handling

”Jeg har været helt vildt glad for det,” siger Siw Christensen, der har været i praktik på Byggeselskab Olav de Lindes tegnestue, der især arbejder med renovering og transformation af selskabets ældre ejendomme. Hun har været med til byggemøder og på byggepladsbesøg og her oplevet et meget tæt samspil med håndværkerne og brugerne.

Ditte & Arvid: Arkitekturens rammer

Team Midtby i Aalborg Kommunes tekniske forvaltning har været praktiksted for Ditte Juul Christiansen og Arvid Gammelgaard. ”Det har virkelig været et godt ophold. Byplanlægning var ikke noget vi havde det store kendskab til inden – og jeg var i tvivl om, hvad forløbet ville indeholde. Men vi er blevet taget godt imod og har lært meget. Det har været meget interessant,” siger Arvid.