Aarhus 2017: Architecture Moves

Arkitekturens potentialer i regionen

Skolens bidrag til Aarhus 2017 er en undersøgelse af, hvordan arkitektur kan påvirke vores omgivelser og flytte os som mennesker. I løbet af det kommende semester vil 180 arkitektstuderende og 20 undervisere sammen med lokale og internationale samarbejdspartnere arbejde med udviklingen af Region Midtjylland under titlen Architecture Moves.

Udgangspunktet er at undersøge regionens DNA. Regionen er både foranderlig og dybt forankret i sin historie og kultur. Naturen og landskabet har præget udviklingen i regionen, både socialt, økonomisk og arkitektonisk. Gennem en række arkitektoniske projekter, vil skolens studerende undersøge, hvordan vi skaber bæredygtige og levende miljøer og landskaber.

Med fokus på en bæredygtig fremtid vil vi gentænke samfundets – og regionens – udfordringer og udarbejde forslag til alternative løsninger.

ArchitectureMoves_art

Arkitektskolen Aarhus maler byen blå!

Kulminationen på projektet Architecture Moves bliver en anderledes og interagerende udstilling, som kommer til at løbe langs den nye letbane på Nørrebrogade i Aarhus. Du vil møde en lang række projekter på Letbanens stationer, på facaderne og i Vennelystparken, hvor de studerende giver deres bud på arkitekturens potentialer i regionen.

Du kommer til at se Nørrebrogade i et helt nyt lys, når skolen indtager byrummet i august og september og maler byen blå. Skolen afholder løbende events i perioden, hvor de studerende præsenterer deres projekter.

Architecture Moves er sponsoreret af Fonden Aarhus 2017, BL – Danmarks Almene Boliger og Aarhus Kommune.