At bygge huse i Eskelund

Bachelorstuderende giver naturområde et løft

Én ting er at bygge i en opvarmet hal med el og fast, plant gulv. Noget andet er at bygge på et ujævnt bevokset terræn, mens haglbyger og strid jævndøgnskuling piber om ørerne. Skolens bachelorstuderende har været i Eskelund i udkanten af Aarhus for at rejse 3 træhuse.

Husene er tidligere blevet bygget på en workshop som afslutning på de studerendes første semester i december. Nu er bygningerne genopført i naturen i Eskelund og handler pludselig ikke længere kun om sig selv, men også om den større landskabelige sammenhæng, de indgår i.

Læs artiklen Statik, stakit, kasket om workshoppen, hvor husene blev designet og bygget.

ESKELUND16_800X600ESKELUND14_800X600ESKELUND03_800X600

Insisterende, intelligent og nuanceret

De bachelorstuderende har dermed allerede på andet semester både tegnet og opført deres første huse. Designarbejdet, byggeriet, nedtagning på skolen og deponering samt placering og fundering i Eskelund har alt i alt taget dem 11 dage.

Ifølge lektor Niels Nygaard har det været en fantastisk lærerig proces for de studerende:

”Der blev ikke rystet på hånden; de studerende gik målrettet til værks fra begyndelsen. Muligheder blev diskuteret og afprøvet. Vi oplevede en insisterende, intelligent og nuanceret tagen bestik af situationen. Så det var kort sagt en stor og lærerig fornøjelse at bygge huse i Eskelund. At området har fået et løft til gavn for hele byen, er så en ekstra bonus.”

Til opførelsen af husene har de studerende arbejdet med en forholdsvis ny teknik til skruefundering, som i et bæredygtighedsperspektiv har fremtiden for sig. Skolen har samarbejdet med både Aarhus Kommune og med Jysk Skruefundament, som har rådgivet og sponsoreret udstyr til funderingen.

Kig forbi Eskelund

Husene er opført i det smukke, lidt hemmeligt beliggende, naturområde Eskelund, en bakkeø i Ådalen, tæt på Aarhus midtby. Så alle har mulighed for at kigge forbi for at se husene. Ønsker man en rundvisning, vil de studerende igen være at finde i området den første uge i maj. Kig forbi!

 

  ESKELUND12_800X600 ESKELUND04_800X600         ESKELUND13_800X600 ESKELUND10_800X600ESKELUND11_800X600ESKELUND01_800X600