To studerende fra Arkitektskolen Aarhus vinder priser ved FSC Design Award 2017

Fokus på bæredygtighed og innovation

To studerende fra Arkitektskolen Aarhus kunne tage hjem med hver deres designpris under armen onsdag den 10. maj, hvor FCS Design Award løb af stablen.

Rikke Palmerston Christensen fra Arkitektskolen Aarhus vandt årets FSC Design Award med designet Knægt – et garderobemøbel, der fungerer som en kombineret knagerække og hattehylde.  Og Kristina Worm, ligeledes fra Arkitektskolen Aarhus, modtog Mad & Boligs Designpris 2017 for designet KvadratStolen.

FSC Design Award 2017 - Knægt (385x600)

Vinderen af FSC Design Award 2017 Rikke Palmerston Christensen.

FSC Design Award 2017 (750x435)

FSC Design Award 2017 - kvadratstolen(517x600)

KvadratStolen af Kristina Worm.

FSC Design Award er en innovativ designkonkurrence, som inviterer danske design- og arkitektstuderende til at sammentænke bæredygtighed og trædesign. 63 arkitektstuderende fra hele landet har deltaget med hver deres bud på fremtidens bæredygtige trædesign.

Knægt skiller sig ud med sin unikke, arkitektoniske formgivning og levende æstetik. Designet udmærker sig ved ikke kun at være funktionelt men også designmæssigt gennemtænkt og udført til total perfektion,” lød dommerpanelets begrundelse.

Turen går til Honduras

Rikke Palmerston Christensen har sammen med FSC-prisen vundet en rejse til Honduras, hvor hun skal opleve landet og få indblik i lokalt trædesign. Under opholdet skal hun i samarbejde med organisationen Verdens Skove og et lokalt værksted lave en ny version af sit vinderdesign med lokale og bæredygtige træarter.

”Jeg havde håbet på at være med i top 10, men jeg havde ikke regnet med at vinde,” siger Rikke Palmerston Christensen og fortsætter: ”Det bliver fuldstændig sindssygt at komme på designrejse til Honduras. Jeg har aldrig været i Sydamerika, så det bliver helt vildt. Det glæder jeg mig til.”

Hyldest til den danske møbeltradition

I samarbejde med FSC Danmark hylder magasinet Mad & Bolig innovativt, bæredygtigt og ungt design. Ved prisoverrækkelsen til FSC Design Award overrakte magasinet samtidig deres designpris til Kristina Worm. Stolen KvadratStolen er ifølge designeren selv en hyldest til den danske møbeltradition.