Letters to the Parliament

Nyt dialogprojekt: Arkitekter og studerende skriver breve til Folketinget

Arkitektprofessionen arbejder med så forskellige problemstillinger som mobilitet, almene boliger, fremtidens fødevareproduktion, bosætning på landet, digitale byggeteknologier, tilpasningsdygtige landsbyer og håndtering af klimaforandringer og energiforsyning.

Arkitektskolen Aarhus inviterer med projektet Letters to the Parliament arkitekter og studerende til at sætte ord på deres viden, engagement og visioner, og skrive et personligt brev til en minister eller et medlem af Folketinget med ideer, inspiration og forslag til ny arkitektur.

Formålet med brevene er at udtrykke de visioner og ideer, som den enkelte mener spiller en vigtig rolle for de politiske beslutninger, der driver udviklingen af fremtidens kollektive rum.

Brevene vil blive udstillet i forbindelse med åbningen af RISING Architecture Week 11. september, hvor studerende, arkitekter og politikere deltager.

Projektet er en del af Architecture Moves, som er Arkitektskolen Aarhus’ bidrag til ReThink/Kulturhovedstad 2017.

Parliament of Architecture

Projektet Letters to the Parliament blev lanceret 28. april, hvor arkitektskolens udstillingsbygning blev omdannet til et ‘Parliament Of Architecture’.

Eva Franch i Gilabert, chefkurator på Storefront for Art and Architecture i New York, var inviteret til at fortælle om konceptet, og byrådsmedlem Camilla Fabricius og Mads Peter Laursen fra Institut for X på Godsbanen kom med indspark og inspiration.

Alle brevene blev udstillet efter parlamentets opløsning.

Parliament3

Byrådsmedlem Camilla Fabricius cirkulerer blandt de studerende.

Parliament2

Parliament1

Udstilling af brevene.

Konceptet

Letters to the Parliament er baseret på konceptet Letters to the Mayor, som er udviklet af Storefront for Art and Architecture i 2014.  Letters to the Mayor er en iterativ udstilling, der har været vist i mere end 12 byer verden over. Udstillingerne har været variationer af konceptet, men viser alle breve fra arkitektprofessionen til politikere og beslutningstagere om samfundsmæssige problemstillinger.

Arkitektskolen Aarhus’ variation af projektet, Letters to the Parliament, er udviklet i samarbejde med The Architecture Project og RISING Architecture.

ny1. letters.352X352

ny2.letters.352X352

ny3.letters.352X352