Letters to the Parliament

Nyt dialogprojekt: Arkitekter og studerende skriver breve til Folketinget

Arkitektskolen Aarhus har med projektet Letters to the Parliament inviteret arkitekter og studerende til at sætte ord på deres viden, engagement og visioner ved at skrive et personligt brev til en minister eller et medlem af Folketinget med ideer, inspiration og forslag til ny arkitektur.

Formålet med brevene er at udtrykke de visioner og ideer, som den enkelte mener spiller en vigtig rolle for de politiske beslutninger, der driver udviklingen af fremtidens kollektive rum.

Vi ønsker at bruge den viden, der udspringer af arkitekters arbejde, til at skabe en direkte, konstruktiv og inspirerende dialog mellem arkitektstanden og landets beslutningstagere omkring, hvordan vi håndterer fremtidens udfordringer.

Resultatet er blevet 200 breve skrevet til 52 folketingspolitikere og ministre i Danmark. Fredag den 18. august kl. 9.30 blev brevene overrakt til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og sendt til modtagerne. Alle breve kommer med bud på, hvordan arkitektur kan bidrage til at forandre og udvikle vores samfund.

Brevene udstilles i Vennelystparken i Aarhus fra den 25. august i forbindelse med udstillingen Architecture Moves.

Overrækkelsen af brevene er startskuddet til en debat den 11. september ved åbningen af RISING Architecture Week. Her deltager bl.a. Minister Ole Birk Olesen, folkevalgte Kirsten Brosbøl, Borgmester Jacob Bundsgaard, Jesper Pagh fra Akademisk Arkitektforening, Danske Ark og ikke mindst forfatterne til brevene.

Arkitekt og forfatter Boris Brorman Jensen er moderator på debatarrangementet.  Debatten er offentlig, og vi glæder os til at se dig!

Letters_overrækkelse_725x442

Studielektor Anne Mette Boye fra Arkitektskolen Aarhus og Signe Marie Davidsen fra The Architecture Project overrækker 200 breve fra arkitekter og studerende til Folketingets formand Pia Kjærsgaard.

Letters_overrækkelse03_800x600

Arkitektskolen Aarhus og The Architecture Project overrakte 200 breve fra arkitekter og studerende til Folketingets formand Pia Kjærsgaard. Brevene er skrevet til landets ministre og folketingspolitikere.

Om projektet

Den internationale pendant til dialogprojektet er Letters to the Mayor, som har været afviklet i mere end 12 byer, heriblandt Bogota, Mexico City, Athen, Panama City, Taipei, Madrid, Lissabon og Buenos Aires.

Konceptet er skabt af Eva Franch i Gilabert, CEO og kurator for Storefront for Art and Architecture, New York.

Arkitektskolen Aarhus arrangerer og afvikler Breve til Folketinget i tæt samarbejde med Storefront for Art and Architecture og The Architecture Project. Arrangementet er en del af Arkitektskolens bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og åbningsevent for RISING Architecture Week.

Parliament of Architecture

Projektet Letters to the Parliament blev lanceret 28. april, hvor arkitektskolens udstillingsbygning blev omdannet til et ‘Parliament Of Architecture’.

Eva Franch i Gilabert var inviteret til at fortælle om konceptet, og byrådsmedlem Camilla Fabricius og Mads Peter Laursen fra Institut for X på Godsbanen kom med indspark og inspiration.

Alle brevene blev udstillet efter parlamentets opløsning.

Parliament3

Byrådsmedlem Camilla Fabricius cirkulerer blandt de studerende.

Parliament2

Parliament1

Udstilling af brevene.

Konceptet

Letters to the Parliament er baseret på konceptet Letters to the Mayor, som er udviklet af Storefront for Art and Architecture i 2014.  Letters to the Mayor er en iterativ udstilling, der har været vist i mere end 12 byer verden over. Udstillingerne har været variationer af konceptet, men viser alle breve fra arkitektprofessionen til politikere og beslutningstagere om samfundsmæssige problemstillinger.

Arkitektskolen Aarhus’ variation af projektet, Letters to the Parliament, er udviklet i samarbejde med The Architecture Project og RISING Architecture.

ny1. letters.352X352

ny2.letters.352X352

ny3.letters.352X352