Skolens nye prorektor er fundet

Kristine Leth Juul fra Møller & Grønborg A/S tiltræder som prorektor 24. april

Kristine Leth Juul tiltræder den 24. april som prorektor på Arkitektskolen Aarhus. Hun kommer fra den aarhusianske landskabs- og planlægningstegnestue Møller & Grønborg A/S. Kristine Leth Juul er medindehaver af firmaet, hvor hun i fire år fungerede som administrerende direktør. En post hun valgte at forlade ved udgangen af 2015 for at være projektleder på en række af firmaets større udviklingsopgaver.

Tilbage til rødderne

Ud over at indgå i skolens daglige ledelse bliver hun som prorektor projektleder på den nye arkitektskole, som skal opføres på Godsbanearealerne og stå klar til indflytning i 2020.

”Jeg har været utrolig glad for mit job hos Møller & Grønborg, men jobbet som prorektor er en helt unik mulighed for at komme ’tilbage til rødderne’ i udviklingen af arkitektfaget. Jeg glæder mig til at blive en del af uddannelsesmiljøet – og til at være med til at præge byggeriet af den nye arkitektskole,” siger Kristine Leth Juul.

KristineLethJuul.725X442

Kristine Leth Juul starter som prorektor 24. april.

Erhvervssamarbejde og beskæftigelse

Med sin erhvervserfaring skal hun også bidrage til at udbygge skolens relationer til og samarbejder med arkitektfagets praksis.

”Jeg tror på en opsøgende og udadvendt tilgang. De studerende skal møde tegnestuer, virksomheder og institutioner. Det handler om at skabe netværk og møde samarbejdspartnerne, dér, hvor de er. Og det skal være noget som begge parter får noget ud af, hvis relationen skal holde på den lange bane.”

Erhvervssamarbejdet skal også bidrage til at udvide beskæftigelsesmulighederne for skoles dimittender:

”Arkitekter kan bedre end nogen anden faggruppe tænke nyt, tænke i helheder og arbejde tværfagligt. Det er kompetencer, som efterspørges i rigtig mange jobs i dag. Derfor er der behov for, at de nyuddannede arkitekter gennem uddannelsen lærer at tænke bredt, når de skal finde en karrierevej,” lyder det fra den kommende prorektor.

De rette kompetencer

Rektor Torben Nielsen ser frem til samarbejdet:

”Hendes mangeårige erhvervserfaring, ledelsesmæssige kompetencer og faglige netværk er netop hvad skolen har brug for i forhold til at videreudvikle en uddannelse på højt internationalt niveau og sikrer, at vores kandidater kommer i job, når de forlader skolen.”

Kristine Leth Juul blev uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2001 og arbejdede på flere landskabstegnestuer indtil hun i 2004 blev ansat hos Møller & Grønborg A/S.

Som prorektor er Kristine Leth Juul ansat for en femårig periode og følger dermed rektor Torben Nielsens ansættelsesperiode. Hun har orlov fra Møller & Grønborg og vil fortsat deltage i virksomhedens bestyrelsesarbejde. Kristine Leth Juul afløser Trine Berthold, der efter tre år på posten, er vendt tilbage til sin stilling som associeret partner i shl architects.