A.P. Møller Fonden støtter indretningen af den nye arkitektskole

A.P. Møller Fonden donerer penge til indretningen af Mediatek og Didaktek

Arkitektskolen Aarhus har modtaget en donation på 26 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden til indretningen af den nye arkitektskole, og pengene skal bruges til to særlige områder i den nye bygning.

Først og fremmest skal der indrettes et mediatek, der bliver livsnerven i skolens arkitekturformidling. Mediateket rummer skolens fag- og forskningsbibliotek og materialesamling – og henvender sig til skolens studerende, undervisere og forskere men er også åbent for alle andre med interesse i arkitektfagets teori og historie, nyeste forskningsresultater og tidskrifter mv.

Det andet projekt, som A.P. Møller Fonden har valgt at støtte, er Didakteket, som er en moderne gentænkning af det klassiske auditorium og undervisningslokale.

Rummet udstyres med den nyeste IT-teknologi med henblik på nyskabende digital arkitekturformidling, online undervisning, vidensdeling og dialog via mobilteknologi. Didakteket skal også kunne huse traditionelle forelæsninger, som både er for studerende og åbne for byens borgere. I dagligdagen bruges rummet også til udstillinger og kritik/projekt- præsentation for de studerende samt til fx åbne debatarrangementer for hele byen.

Mediatek 800x

Visualisering udført af Adept / Vargo Nielsen Palle

Skolen rektor, Torben Nielsen, glæder sig naturligvis over donationen:

”Jeg er meget taknemmelig og glad for, at A.P. Møller Fonden har valgt at støtte indretningen af den nye arkitektskole. De deler vores vision om uddannelsen af fremtidens arkitekter, og med deres hjælp til indretningen kan vi løfte kvaliteten i både undervisningen og miljøet på den nye skole”

Hos A.P. Møller Fonden har man lagt vægt på, at danske arkitekter gennem mange år har markeret sig i verdenstoppen.

”I fonden glæder vi os over, at Arkitektskolen Aarhus langt om længe bliver samlet under ordentlige forhold og i en spændende arkitektur. Med denne donation støtter vi en uddannelse, som i forvejen er kendt i ind- og udland for en meget høj kvalitet. Skolen har igennem årtier leveret medarbejdere og ejere til en stribe anerkendte tegnestuer. Donationen sikrer, at flere af Arkitektskolens høje ambitioner på uddannelsens vegne kan indfries, og det er meget positivt”, siger adm. direktør Henrik Tvarnø fra A.P. Møller Fonden.