Aktuelt
Fakta
Organisation
Faciliteter
Foreninger
Personsøgning
  Søg
International Studies
Print side
 

KÅRK er på gaden med jubilæumsnummer – om hverdagen

06.06.12

Af: Leif Leer Sørensen

KÅRK nr. 25 er på gaden. Bladet udkommer to gange årligt og udgives af studerende fra Arkitektskolen Aarhus. Temaet denne gang er ”Hverdag, hver dag”. Bladet er gratis og kan hentes på Biblioteket og i Receptionen, Nørreport 20.

Nummeret indeholder blandt andet interview med den nye rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Lene Dammand Lund, og med arkitekt Jan Gehl. Om henholdsvis Lunds nye hverdag og visioner for KADK og Gehl om hverdagslivet mellem husene – med udgangspunkt i Ørestaden.

Studerende Thomas Brorholm skriver om at flytte hverdagen fra Arkitektskolen til Thy for at dissekere gamle huse og studerende Oda Øye om, hvordan truckførere indretter deres hverdag i lastbiler tværs over USA.

Lektor ved Arkitektskolen Aarhus, Dennis Lund, fortæller historien om den almene boligsektor, som gennem årtier har dannet ramme om hverdagen for mange danskere. En sektor, der har været et flagskib, som mange lande har misundt os, både socialt og arkitektonisk, men som i dag er nødlidende og på vej mod en tragisk deroute.

Ifølge bladets lederartikel, skrevet af redaktør Pit Herold, er hensigten med temanummeret ”ikke bare at vise hvad en hverdag er og kan være, men også hvordan den er foranderlig. … For alle bør hverdagen være et enestående værktøj til at generere nye ideer, for hvis ikke vi tager afsæt i hverdagen, laver vi så overhovedet noget for menneske? Og bør det, i sidste ende, ikke være målet?”

De mange forskelligartede bidrag i bladet er et entydigt: JO!

 
Du kan også læse bladet online.

Kontakt webmaster :: Intranet :: Webmail :: Webservice :: Webshop

Arkitektskolen Aarhus . Nørreport 20 . 8000 Aarhus C . 89 36 00 00 . a@aarch.dk