Min mormor og morfars hus

04dec15:0016:00Onsite GalleryMin mormor og morfars hus15:00 - 16:00 Onsite Gallery, Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Exhibition,Intern kalender,Onsite Gallery

Min mormor og morfars hus v/ Espen Lunde Nielsen

Event Details

Overalt i vores villaområder, rives de gamle bygninger ned og erstattes ofte af storstilede og ensartede typehuse. Gradvist forsvinder en del af vores hverdags-kulturhistorie – og i processen spilder vi en masse ressourcer.

På udstillingen “Min mormor og morfars hus – det upåagtede genanvendt og gentænkt” viser arkitekt og Ph.d Espen Lunde Nielsen ombygningen af sine bedsteforældres hus, som var dømt til nedrivning, og skaber en arkitekturudstilling, der sætter spørgsmål ved den måde, vi udvikler vores boliger og byer på i dag. Dermed vil han udfordre den gængse tankegang om, at det ikke kan betale sig at bygge videre på vores eksisterende bygningsmasse.

Udstillingen åbnes med en tale ved professor i landskabsarkitektur og formand for Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur, Ellen Braae. Det er fredag den 4. december kl. 15.

“Fra 1962-1970 byggede min morfar, murer Knud Lunde Hansen, gradvist et hus til sig selv og sin familie på en naturrig grund i nærheden af Hareskov By. Først blev den ene halvdel bygget, mens familien boede i et gammelt tilstødende sommerhus. Der blev insisteret på det bedst mulige håndværk, materialer og ressourcebevidsthed i pagt med den omkringliggende natur. Huset blev muret med håndstrøgne mursten, indbyggede skabe, blomstrede tapeter, direkte adgang til drivhus og den store køkkenhave, hvor der blev dyrket kartofler i stor stil. Der blev gået op i detaljerne inden for det yderst begrænsede økonomiske mulighedsrum”, fortæller Espen Lunde Nielsen.

  • Udstillingen vises på Onsite Godsbanen fra 4. december kl. 15 og året ud.
  • Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og vises senere hos Leth og Gori i København.
  • Se et interview med Espen.

Time

(Friday) 15:00 - 16:00

Location

Onsite Gallery

Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus C