Ph.d.-forsvar ved Maj Bjerre Dalsgaard: Den middelalderlige landsbykirke

29jun13:0016:30Ekstern kalenderVirtual EventPh.d.-forsvar ved Maj Bjerre Dalsgaard: Den middelalderlige landsbykirke13:00 - 16:30 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Haldum Kirke // Foto: Maj Dalsgaard

Event Details

Den danske kirkes status og brug har over de seneste årtier ændret sig markant. Særligt i de tyndt befolkede områder, som trues af fraflytning og lukning af offentlige og andre funktioner, er spørgsmålet om kirkernes fremtid i de seneste år blevet rejst.

Afhandlingen adresserer fremtiden for de middelalderlige kirker, som grundet deres store arkitektoniske, kulturelle og historiske værdier er helt enestående. Hidtil har de strategier, der er blevet foreslået, koncentreret sig om en passiv fremtid for bygningerne, for eksempel i form af bevaring som monumenter.

Afhandlingens mål er at finde potentialer for, strategier til og definere et mulighedsfelt for aktiv bevaring af kirkerne i landsamfundene, så de fortsat kan indgå i samfundet som levende bygningsværker.

Afhandlingen undersøger den middelalderlige danske landsbykirkes udvikling, betydning og fremadrettede potentiale gennem hovedspørgsmålet: Hvordan kan mulighedsfeltet for fremtidig transformation af landsbykirker defineres?

Læs mere om Maj Bjerre Dalsgaards ph.d.-projekt

Praktisk
  • Forsvaret foregår i Studsgadeauditoriet (Studsgade 31/33, 8000 Aarhus C).
  • Forsvaret kan overværes via Zoom. Ønsker du at være fysisk til stede, bedes du sende en mail til ph.d.-koordinator Mia Mimi Flodager, mmf@aarch.dk.
  • For at overvære forsvaret fysisk skal du kunne fremvise negativ coronatest, som er max 72 timer gammel. Du bedes også bære mundbind og holde minimum 1 meters afstand til andre deltagere.

Time

(Tuesday) 13:00 - 16:30

Virtual Event Details

Event has already taken place!