HAHN LAVSEN: SPEJLINGER AF EN FORSVUNDEN BYGGESKIK

05may(may 5)16:0003jun(jun 3)15:00ExhibitionFeaturedHAHN LAVSEN: SPEJLINGER AF EN FORSVUNDEN BYGGESKIKNy udstilling af Hahn Lavsen åbner kl. 15 i Onsite Gallery (may 5) 16:00 - (june 3) 15:00 Onsite Gallery, Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Exhibition,Onsite Gallery

Event Details

Hahn Lavsen lever drømmen som selvstændige restaureringsarkitekter ud i Agger. Med to tons sten og udstillingen “Spejlinger af en forsvunden byggeskik” går de et spadestik dybere og viser, hvordan de bruger kulturarven 1:1 som inspiration til moderne og bæredygtigt nybyggeri.

Arkitekterne undersøger traditionelle byggematerialer og metoder som svar på byggeriets udfordringer. Hvor vi har vænnet os til at bruge byggematerialer fra hele verden, har man historisk set i langt højere grad brugt de byggematerialer, som var tilgængelige lokalt. Særligt i udkantsområder som Thy har det været gængs praksis, at man med strandsten, sand, tagrør, ler, kalk og tørv har kunnet rejse et helt hus udelukkende af materialer fra lokalområdet.

De simple fiskerhuse i Agger er et vidnesbyrd om, at enkle, naturlige materialer uden behov for ressourcekrævende forarbejdning er holdbare byggematerialer, som kan genanvendes igen og igen, også den dag i dag. En sådan byggeskik er udtryk for en knaphed, som slet ikke afspejler nutidens forvænte forbrugersamfund. Men med et øget fokus på ressourcer og energiforbrug er tankegangen mere relevant end nogensinde. 

Hahn Lavsen forsøger med deres praksis at opnå en mere stedbunden arkitektur og bruger begrebet terroir om deres byggeri. Ligesom en særlig smag og karakter af en bestemt vin er bundet direkte til jorden, hvor vinstokken gror, ønsker de på samme måde at deres arkitektur afspejler omgivelserne – i en slags superlokal arkitektur.

Tegnestuen Hahn Lavsen er med udstillingen den femte af foreløbigt fem udstillinger i ONSITE om vækstlaget og de nye tegnestuer. Under temaet “ONSITE VÆKSTER” vises mangfoldigheden og konturerne af en ny arkitekturklynge.

Tegnestuen er stiftet af arkitekterne Caroline Hahn og Ebbe Lavsen i 2019.

Udstillingerne er støttet af LINKED.

Time

May 5 (Thursday) 16:00 - June 3 (Friday) 15:00

Location

Onsite Gallery

Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus C