Arkitektoner i Faaborg

21mar15:00Ekstern kalenderArkitektoner i Faaborg15:00 Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Event Details

Kom til foredrag ved billedkunstner Jesper Rasmussen om udstillingen “Arkitektoner” på Faaborg Museum (15. oktober 2022 – 19. februar 2023).

Udstillingen tog udgangspunkt i arkitekt Carl Petersens berømte, nyklassicistiske museumsbygning fra 1915, der udvendigt fremstår som en diskret industribygning, men indvendigt er udsmykket som et tempel med søjler, kupler, hvælvinger, farvesatte vægge og mosaikgulve.

Til udstillingen havde Jesper Rasmussen fremstillet en række fotografier og skulpturer, der alle gik i dialog med museets unikke rum og indretning, bl.a. den store skulpturmodel, der i øjeblikket er udstillet i arkitektskolens bibliotek. Udstillingen har været omtalt og anmeldt i Arkitekten nr. 08 og 10 i 2022.

Foruden udstillingen på Faaborg Museum vil foredraget berøre emner som det unheimliche, arkitektoner og sammenhængen mellem kunst og arkitektur.

Om Jesper Rasmussen

Jesper Rasmussen har gennem en årrække arbejdet med arkitekturrepræsentation i form af digitalt manipulerede fotografier af eksisterende bygninger hvor døre, vinduer, traffik mm er bortetoucheret og udført flere bygningsintegrede kunstprojekter, hvor overgangen mellem skulptur og arkitektur er flydende.

Time

(Tuesday) 15:00

Location

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C