
Lokale førevare som ressource for lokalt samspil og bekæmpelse af madspil
Projektet er en lokal fødevarer præserveringsfacilitet med fokus på at spise sundt, bæredygtigt og sæsonbaseret. Projektet søger mod at skabe en cirkulær økonomi, mindske mængden af madspild og skabe relationer og bånd, borgerne imellem, samt udvikle værktøjer og muligheder for, at brugerne kan etablere et dybere forhold til deres mad, kontekst og hinanden.
Fødevare præserveringsfaciliteten vil belyse vores forbrug af fødevarer og de miljø- og sundhedmæssige omkostninger dette har.
Med udgangspunkt i Middelfart og dennes vision om at blive en grøn forgangsby, vil projektet forsøge at minimere andelen af madspild fra byens haver. Det skal ske igennem den store andel af producerede fødevarer, der bliver til næring fremfor skrald. I alt løber det samlede madspild fra danske husstande op i cirka 247.000 ton årligt. Heraf udgør frugt og grønt den største andel med 41%. Særligt ønskes byens voksende ældre befolkning at bruges som ressource i udviklingen fra det nuværende transporterede fødevarersystem til et nyt lokalt produceret alternativ. Projektet spekulerer i et nyt og bæredygtigt fremtidsscenarie, hvor nye ideer om mad og næring samt gamle præserveringsmetoder, skal udfoldes i et spekulativt alternativt scenarie for Middelfart.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE