Nyt landart-værk indvies på OPEN24
Arkitektskolen Aarhus ønsker at udvide den kunstneriske ´okkupation´ af det offentlige område – den grønne kile – som løber langs de gamle togskinner mellem skolen, skolens galleri, Institut for X og Godsbanen.
Til den internationale arkitekturfestival fredag d. 20. september indvier vi det permanente landart-værk, Another Crack In The Wall – en 22 meter lang væg i ´uperfekt´, norsk, kasseret marmor, som gennem tektonik og arkitektur forbinder fauna, flora, insekter og de mange mennesker, der dagligt passerer området. Værket vil indfinde sig permanent i sine nye omgivelser, når en intervention skaber et kæmpe CRACK. Vær med kl. 13.00 – alle er velkomne.
Stenbrudets økologi og æstetik
Forskningsprojektet, Ecologies of Stone, som står bag forskning i stenbrud har til formål at etablere tværfaglige projektcases, historier og forskningsgrupper indenfor naturvidenskab og humaniora for i samarbejde med partnere inden for stenbrudspraksis og byggeteknik at sikre en mere bæredygtig og ansvarlig udvikling for fremtidigt byggeri med sten. Målet er at se på stenudvinding som en cyklisk proces, fra stenbrud, til bygningsdesign og tilbage til stenbrudsrehabilitering, så vi i stedet for den intensive brydning og den høje kassationsprocent, vi oplever i dag, at undersøge naturstenens æstetiske værdi i relation til arkitektur. Som en økologi, der tager lige så meget hensyn til det, der udtages, som det, der efterlades.
Biodiversiteten tilbage til Den Grønne Kile
Arkitektskolens udearealer er allerede under landskabelig bearbejdning gennem forskningsprojektet LAARCH, som blev påbegyndt i 2022 med en større performance, hvor 100 studerende med 100 trillebøre flyttede jord fra det yderste af den grønne kile til området foran skolen for at bringe biodiversiten og insektlivet tilbage til området. Her, blandt spirende fauna og flora, ønsker vi at opføre en ny ´vært´ for diversitet, som ikke bare favner insekter, fauna og flora men også rummer de skæve eksistenser, os, mennesket.
Another Crack In The Wall er et stedsspecifikt værk, som relaterer sig til landskabet og skolens naboer (LIDL og Godsbanen, kollegier, boliger og Institut for X) og de mange mennesker, som dagligt passerer forbi, og som er en del af fællesskabet i Aarhus K. Området oversvømmes med jævne mellemrum, hvilket vil få værket til at stå som en fælles ´redningsplanke´.
Idé og koncept
Koncept og ide: Karen Kjaergaard
Arkitekt og formgiver: Jonathan Foote
Research Group: Ecologies of Stone
Leverandør: Fauske Marble
Another A Crack In The Wall er støttet af Nykredits Fond