
Erhvervslivet og det offentlige
Forskningen på Arkitektskolen Aarhus er i vid udstrækning praksisorienteret og brugerinddragende, og vi anser strategiske og tværfaglige forskningssamarbejder med erhvervslivet og offentlige instanser som vigtige og værdiskabende.
Hvis du gerne vil indgå i et forskningssamarbejde med Arkitektskolen Aarhus, skal dit projekt kunne relateres til skolens forskningsfokus og overholde vores Code of Conduct. Det er vigtigt for os, at dit oplæg er relevant og til gavn for dig og for os, og at projektet indeholder et væsentligt udviklings- eller forskningspotentiale.
Vi udfører ikke opgaver for privatpersoner.
Forskningssamarbejder kan fx handle om videnudvikling, undersøgelser og kortlægninger, pilotforsøg eller eksperimenter og fremtidsscenarier.
Du er velkommen til at kontakte studielektor Anne Mette Boye, hvis du gerne vil diskutere en idé til et forskningssamarbejde. Kontaktoplysninger finder du neden for.
Eksempler på forskningssamarbejder:
- Strukturbillede Østjylland – Samarbejde med Business Region Aarhus, Trekantområdet Danmark og Realdania om udvikling af fagligt grundlag for en robust regional urbanisering.
- Modulsystemer i bygningskulturarven – Samarbejde med Faaborg-Midtfyn kommune om afprøvning af nye metoder til omdannelse af bevaringsværdige, tomme bygninger til nye funktioner.
- Gentænkning af turisme i en kystby – Demonstrationsprojekt i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune om at bruge arkitekturen til at påvirke turismen gennem bedre hverdagsoplevelser.
- Parawood – Erhvervs-ph.d.-projekt i samarbejde med Odico A/S om forholdet mellem arkitektonisk design og on-site robot styret fabrikation.
- Research Live – Et samarbejde med Affald og Varme ved Aarhus Kommune om integrering af tekniske anlæg i bybilledet.
- Landskabslaboratoriet Eskelund – Et forsknings- og undervisningssamarbejde med Aarhus Kommune og andre forskningsinstitutioner om udviklingen af ”urban natur”.
Internationalt samarbejde
Udvekslingen med andre akademiske forskningsinstitutioner er uundværlig for en stadig udvikling af vores forskning, og vi vægter internationale forskningsnetværk højt.
Forskerne udveksler viden gennem internationale konferencer og gensidige besøg, men Arkitektskolen Aarhus deltager også i mere formaliserede samarbejder og netværk om forskningsmetoder eller specifikke forskningsspørgsmål relateret til arkitektur.
Eksempler på internationale forskningssamarbejder
- Atmospheres in the Urban Anthropocene – Tværfagligt forskningsnetværk om bymenneskets følelsesmæssige forståelse af sammenhængen mellem lokal aktivitet og globalt klima.
- CA2RE+ – Samarbejde med institutioner inden for arkitektur, design og kunst om udvikling af den kunstnerisk forskeruddannelse inden for de kreative fag.
KONTAKT
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE