Whistleblowerordning
Her kan du læse om whistleblowerordningen for Uddannelses- og Forskningsministeriet, herunder Arkitekskolen Aarhus.
Her kan du læse om whistleblowerordningen for Uddannelses- og Forskningsministeriet, herunder Arkitekskolen Aarhus.
Whistleblowerordningen i Uddannelses- og Forskningsministeriet giver ansatte og faste samarbejdspartnere mulighed for at indsende oplysninger om ulovlige eller kritisable forhold til en upartisk enhed i ministeriet uden at skulle frygte for negative konsekvenser som følge af en indberetning.
Ordningen er et supplement til den direkte og daglige kommunikation på skolen. Fejl og kritisable forhold bør derfor i første omgang forsøges løst ved henvendelse til f.eks. nærmeste leder, HR-afdelingen, tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant.
Oplysninger indsendt til whistleblowerordningen modtages og håndteres af få medarbejdere i whistleblowerenheden, som organisatorisk er placeret i departementets complianceenhed. I starten vil departementets jurakontor i en overgangsperiode håndtere indberetningerne.
Du kan sende oplysningerne pr. mail til e-postkassen whistleblower@ufm.dk eller via brev til Uddannelses- og Forskningsministeriet, att. Whistleblowerenheden, Postboks 2135, 1015 København K.
Ved fremsendelse af almindelig mail over det åbne internet fra en privat adresse sker der sædvanligvis ikke kryptering. Vi anbefaler derfor, at du sender oplysningerne sikkert, fx via e-Boks.
Oplysningerne skal afgives i god tro, og det forudsættes, at du har viden om eller begrundet mistanke om de forhold, som du oplyser om.
Der kan være adgang til at få aktindsigt i oplysninger i whistleblowersagen, herunder i navnet på den person, der indgiver oplysninger, hvis indberetningen ikke er anonym. Du kan læse mere om muligheden for at være anonym via linket nedenfor.
Uddannelses- og Forskningsministeriets whistleblowerordning omfatter ministeriets departement, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Danmarks Akkrediteringsinstitution, Studievalg Danmark, Dansk Dekommissionering, Studenterrådgivningen, Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design og Konservering og Arkitektskolen Aarhus.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE