
Med udgangspunkt i visionen Engaging through Architecture lægger vi vægt på at samarbejde med faget og branchens mange aktører, også når det drejer sig om vores forskning. Vi beskæftiger os med aktuelle udfordringer i samfundet med relation til arkitektur, rum og planlægning. Og gennem eksperimenterende forskning skaber vi viden, der bidrager til fremtidens udvikling af vores fysiske miljø.
Vi lægger vægt på at styrke projektorienteret og innovationsdrevet forskning af høj kvalitet og relevans. Arkitektur handler både om videnskabelige og kunstneriske elementer, og vores forskningsbegreb spænder derfor bevist fra akademisk funderet forskning, over Research by Design til kunstnerisk udviklingsarbejde.
Læs mere om skolens forskning i dokumentet ‘Videngrundlag – Forskning og kunstnerisk udviklingsvirksomhed’ (pdf)
Vi har et særligt fokus på at udvikle forskningstilgangen Research by Design, hvor den arkitektoniske designproces og fagets egne redskaber, tegning, modellering og eksperimenter, bruges som forskningsmetoder til at skabe ny indsigt og viden. Inden for kunstnerisk udviklingsarbejde kombineres overvejelser om den kunstneriske praksis med skabelsen af kunstneriske produkter med høj æstetisk værdi.
Det videnskabelige personale er organiseret i tre forsknings-labs, der samler sig om nogle afgrænsede relevante forskningsområder og afspejler vores fokusområder.
Fokusområder
Skolen har stærke forskningsmiljøer inden for digitalt design og byplanlægning, men derudover har vi udpeget tre områder, som vi har særlig fokus på at styrke og udvikle:
- Transformation
- Bosætning
- Bæredygtighed
Research by Design
Med vores særlige vægt på Research by Design lægger Arkitektskolen vægt på at udvikle forskning, der er i tæt forbindelse med fagets designmetoder, redskaber og processer. Det handler om at bruge fagets egne metoder, at skabe erkendelse igennem det at arbejde direkte og fysisk med stoffet, at igangsætte eksperimenter, der udforsker, udvikler og udfordrer.
Feltet for research by design er under stadig udvikling, og vi samarbejder i forskningsnetværket CA2RE og i et nyt europæisk projekt om vejledning af Ph.d.-studerende med en række andre forskningsinstitutioner, der også lægger vægt på at styrke research by design og kunstnerisk baseret forskning.
Inden for research by design former den arkitektoniske designproces selve vejen, ad hvilken ny indsigt, viden, praksisser eller produkter bliver til. Den genererer en kritisk spørgen igennem designarbejdet.
KONTAKT
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE