
Det videnskabelige personale er organiseret i tre store enheder kaldet Forskningslaboratorier. Laboratorierne samler forskere med fælles faglige interesser og styrker videndeling og det faglige samarbejde inden for særlige faglige felter.
Forsknings-laboratorierne er et led i vores arbejde med at videreudvikle og skærpe skolens forskningsprofil. Vi tror på, at denne organisering gør vores forskningskompetencer og faglige viden mere fokuseret, og at vi derigennem kan styrke vores samarbejde med fagets praksis, kommuner og andre af byggebranchens aktører.
De tre forskningslaboratorier bidrager til forskningen inden for skolens tre fokusområder: Bosætning, Transformation og Bæredygtighed – og inden for Research by design.
Forskningslaboratorium 1: Transformation, arkitektur og territorier
Forskningslaboratorium 1 har som vision at udvikle og kvalificere aktuelle transformationsprocesser indenfor arkitektur og urbanisme. På laboratoriet arbejdes med et bredt spænd af problemstillinger og potentialer indenfor fagområdet.
Begrebet territorier peger på, at laboratoriet forstår begrebet transformation på tværs af skalaer og som overlappende lag af forskellige tider og forskellige arkitektoniske praksisser. Forskningen indebærer værdibaserede diskussioner om æstetik, byudvikling, bæredygtighed, naturgenopretning, fredning osv.
Professor Tom Nielsen fungerer som koordinator i Forsknings-lab 1.
Forskningslaboratorium 2: Teknologi, bygningskultur og bosætning
Forskningslaboratorium 2 vil forene arkitekturteori og praksis ved at fokusere på forskning inden for og på tværs af følgende felter: Arkitektonisk teknologi og bygningskultur, bosætning og materialer, håndværk, historie og teori.
Lab 2 forstår teknologi i lyset af det oprindelige koncept ”techné”, som er tæt forbundet med kunstens, poetikken og tektonikkens verden – og derfor naturligvis tæt på ”arkitektoniske” udfordringer.
Bygningskultur drejer sig som de tekniske fremgangsmåder for at bygge og samle, såvel som de mange sociale, politiske, filosofiske og repræsentative ideer om arkitektur i et historisk og nutidigt perspektiv.
Endelig er bosætning en forudsætning for kunsten at bygge, og bosætning er derfor tæt forbundet med både teknologi og bygningskulturer. Lab 2 fokuserer specielt på boliger set gennem historiske og nutidige eksempler på byggeskikke og boligtyper.
Lektor Jonathan Foote fungerer som koordinator i Forsknings-lab 2.
Forskningslaboratorium 3: Radikal bæredygtig arkitektur
Visionen i Forskningslaboratorium 3 er at bidrage til at formindske den voksende afstand mellem de globale og lokale samfundsudfordringer, der har med rum og arkitektur at gøre. Kulturelle, social og teknologisk bæredygtige tilgange, modeller og metoder undersøges og opspænder forskningsfeltet .
Forskningslab 3 fokuserer på forholdet mellem voksende og aktuelle samfunds- og miljøudfordringer i forbindelse med udformning af rum og de kompetencer, tankegange og metoder i den arkitektoniske profession, der skal adressere disse udfordringer.
Lektor Thomas R. Hilberth er fungerende koordinator i forsknings-lab 3.
KONTAKT
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE