”Det særligt interessante var sammenstødet mellem det nye og det gamle. Vi bidrog for eksempel med 3D-scanning af bygningerne og design af moduler til at koble den nye konstruktion med de forskelligt formede vinduer i den eksisterende bygning”, siger lektor Niels Martin Larsen.
Scanning, rådgivning og forskning
Skolen medvirkede i kraft af sin ekspertise indenfor scanning, digital fabrikation og værdisætning af kulturarv, men har også haft en vigtig opgave med rådgivning og dokumentation som del af følgegruppen. Arbejdet har således udmøntet sig i en forskningsrapport, og projektet er blevet præsenteret på to internationale konferencer.
”Det føles meget stort at få den anerkendelse, for vi har i hele holdet gjort os umage på projektet. Det har hele vejen igennem handlet om at være med til at fortælle den større historie om vigtigheden af at genbruge vores bygninger, så det er overvældende at få det markeret på den her måde,” fortæller Mads Møller fra Arcgency til renoverprisen.dk.
De øvrige parter er Faaborg-Midtfyn Kommune som bygherre, Arcgency som arkitekt, PH Byg Faaborg som entreprenør, EkoLab og Henry Jensen som ingeniør, mens Jord Miljø og Rambøll har virket som rådgivere sammen med Arkitektskolen Aarhus.
I alt var der ti indstillede projekter til Renoverprisen i år.
Fra Arkitektskolen Aarhus medvirkede Anne Mette Boye, Jan Buthke, Niels Martin Larsen, Simon Ostenfeld Pedersen og Charlotte Bundgaard.
Læs mere på renoverprisen.dk