Aarhus Center for Regenerativt Byggeri er et samarbejde initieret af Arkitektskolen Aarhus, Aarhus Universitet og Rådg. Ing. Søren Jensen A/S. Ambitionen med centeret er gennem tværfaglige samarbejder at synliggøre, hvordan byggeri kan gøre en positiv forskel for klima, natur, og mennesker.
Der er akut brug for en ny byggepraksis, og regenerativt byggeri er ikke blot bæredygtigt i klassisk forstand, men bidrager aktivt til at genoprette økosystemer. Derfor vil vi gennem viden bidrage til udvikling og udbredelse af, holistiske løsninger der redefinerer samspillet mellem natur, mennesker og byggeri.
Som partner i Aarhus Center for Regenerativt Byggeri ønsker Arkitektskolen Aarhus at styrke forsknings- og uddannelses samarbejder for at skabe systemisk forandring af byggebranchen og gennem nye samarbejdsformer og vidensnetværk bidrage til regeneration af balancer i natur og mennesker.
Vores forskere undersøger gennem artefakter, prototyper og fysiske interventioner, hvordan forskningsviden kan omdannes til konkret design regenerativ praksis.
Link: Aarhus Center for Regenerativt Byggeri – viden, netværk (acrb.dk)
Aktuel forskning
Aarhus Center for Regenerativt byggeri bygger videre på igangværende forskning (som med få undtagelser ikke opnår et regenerativ niveau) men stiler også efter at etablere meget målrettede forskningsrammer, der sigter præcist på regenerativt arkitektur.
Aktiviteter i centret
Århus Center for Regenerativt Byggeri arrangerer løbende aktiviteter med offentlig adgang. Disse annonceres på centrets LinkedIn profil, hvor du også kan finde nyt om centrets forskning.
Kontakt og Samarbejde
Professor MSO Lotte Bjerregaard Jensen er ansvarlig for Arkitektskolen Aarhus’ arbejde i Center for Regenerativt byggeri, og hendes faglige hovedområde er hvordan designprocesser bedst informeres og udformes når regeneration er målet.
For at lære mere om vores arbejde og mulighederne for samarbejde er du velkommen til at kontakte os.
Professor Lotte Bjerregaard Jensen
Ph.d.-stipendiat Emma Rishøj Holm