HVAD SKER DER, NÅR DU HAR SØGT OM OPTAGELSE?
Når du har indsendt din ansøgning via optagelse.dk, bliver der lavet en vurdering af, om du lever op til de formelle krav. Gør du det, bliver du i april inviteret til at løse en hjemmeopgave, som skal indsendes digitalt til skolen. Efter en faglig bedømmelse af de indkomne hjemmeopgaver, indkaldes ca. 225 ansøgere til optagelsesprøve.
På Arkitektskolen Aarhus optager vi op til 110 studerende på bacheloruddannelsen i det kommende år.
På denne side kan du blive klogere på, hvad en hjemmeopgave er, hvordan optagelsesprøven forløber og du kan følge optagelsesprocessen trin for trin via menuen til højre.
OPTAGELSESPROCESSEN
HJEMMEOPGAVEN
Den 27. april kl. 08.00 vil få du digitalt adgang til en mindre hjemmeopgave. Dit løsningsforslag skal uploades samme dag senest kl. 18.00. I din besvarelse af hjemmeopgaven, får du mulighed for at belyse karakteren af din interesse for arkitektur, samt dine evner for at udvikle denne interesse.
På baggrund af den faglige bedømmelse, af det indsendte materiale, vil ca. 225 ansøgere blive inviteret til optagelsesprøven den 24. og 25. maj.
I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på dokumentation af studierelevant modenhed.
OPTAGELSESPRØVEN
Det er vigtigt for os at understøtte det gode studievalg, og vi gør derfor meget ud af, at optagelsesprøven bliver en god oplevelse for alle med en afslappet stemning, der spejler hverdagen og studielivet på skolen.
Optagelsesprøven afholdes d. 24. og 25. maj 2025 på Arkitektskolen Aarhus. Forud modtager du al relevant information om, hvad der skal ske. Der er tilrettelagt et detaljeret program, og du skal forvente at bruge begge dage i tidsrummet ca. 8.30 – 17.00.
Deltagerne bydes velkommen af skolens uddannelseschef og herefter arbejdes der både individuelt og i grupper med de stillede opgaver.
Begge dage sørger Arkitektskolen Aarhus for den fælles frokost i kantinen.
Under optagelsesprøven gennemføres:
Et øvelsesforløb
Øvelserne, som du skal besvare de to dage, som optagelsesprøven varer, har til formål at belyse:
- Dine analytiske evner
- Din rumlige forståelse
- Dine evner for at arbejde med udvikling af form og rum inden for en defineret ramme
Der stilles ikke krav om særlige arkitektfaglige forkundskaber. Men vi forventer, at du i din besvarelse af både hjemmeopgaven og i optagelsesprøvens øvelser, forstår at udnytte de evner, som du allerede har.
Digitale færdigheder
På Arkitektskolen Aarhus vil du skulle demonstrere basale digitale færdigheder som at arbejde med og redigere i rasterfiler samt vektortegning.
Efter optagelsesprøven
Den 26. juni vil deltagere i optagelsesprøven få en tilbagemelding på den faglige bedømmelse.
The page you have selected is currently not available in English.