Åbent hus / Åben K

09oct11:0018:00EventÅbent hus / Åben KKom til åbent hus på den nye skole11:00 - 18:00 Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 AarhusTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Event Details

Åbent hus på Arkitektskolen Aarhus

Vær med, når vi åbner huset for hele byen med rundvisninger, udstillinger, performance, film og debat lørdag den 9. oktober fra kl. 11-18. Arrangementet foregår i samarbejde med vores nye naboer – bl.a. Institut for (X), Godsbanens Åbne Værksteder, Plukk/plantecafeen og Spiselauget.

Program:

Rundvisninger:

Få en rundvisning på den nye arkitektskole. Det er skolens studerende, som viser rundt. Der vil være tre rundvisninger i løbet af dagen. Tilmelding er ikke nødvendig.

  • Rundvisning 11.30-12.30
  • Rundvisning 13.30-14.30
  • Rundvisning 15.30-16.30

Filmfremvisninger:

Som en del af Aarhus Architecture Festival kan du se følgende film i løbet af dagen.

  • Elephant in the Room + Planet City 12.00-13.10
  • Panel Story or Birth of a Community 13.15-14.50
  • The Unknown Craftsman, introduktion af Carolina Dayer, 15.00-17.00

Paneldebat:

Gender & Diversity in Architecture:

Kom til debat om køn, mangfoldighed og lighed indenfor arkitektur. Debatten arrangeres af Equality Collaborative, som er en gruppe af studerende og ansatte på Arkitektskolen i Aarhus.
Det foregår i Auditoriet kl. 14.30.

Talks:

Studentermagasinet KÅRK afholder i løbet af dagen tre readings i skolens bibliotek.

• 12:00-12:30 Evolutionary Imprinting, talk by Robert B. Trempe Jr.

• 13:00-14:30 Release of Imprint by the editorial team, Followed by jazz concert by, De 4 Maver

Udstillinger:

Du kan opleve to udstillinger til åbent hus på den nye arkitektskole.

Plastic Surgery

Besøg skolens arkitekturgalleri ONSITE, hvor forskningsprojektet Plastic Surgery undersøger, om polycarbonatplader, som bl.a. bruges til carporte og skure, kan genbruges og patinere ligesom naturmaterialer gør. Bag forskningsprojektet er lektor Chris Thurlbourne og forskningsassistent Mads Hulsrøj Jæger.

Material Imagination

I skolens nye udstillingsrum finder du udstillingen Material Imagination, som stræber efter at kombinere en historisk, filosofisk og fænomenologisk forståelse af materialer med praktiske materialeforsøg og brug af avancerede digitale værktøjer. Igennem tre forbundne delprojekter i nogle af de mest basale materialer, marmor, træ og beton, vil projektet undersøge materialers ‘indre liv’ og åbne nye forbindelser og muligheder for at disse materialer kan interagere med arkitektur og menneskekroppen.

Denne udstilling er det fysiske resultat af et treårigt forskningstilskudsprojekt ved navn “Material Imagination: Reconnecting with the issue of architecture”.

Time

(Saturday) 11:00 - 18:00

Location

Arkitektskolen Aarhus

Exners Plads 7, 8000 Aarhus