Af Jord Er Du Kommet / LERJORD

03octAll DayExhibitionAf Jord Er Du Kommet / LERJORD(All Day: tuesday) Onsite Gallery, Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Exhibition,Onsite Gallery

Event Details

Skolens galleri ONSITE viser frem til d. 27. oktober to udstillinger, der begge kredser om ler som byggemateriale. Kig forbi.

Af Jord Er Du Kommet
ReVærk er en tegnestue der arbejder pa tværs af arkitektur og med udvikling af materialer drevet af nysgerrigheden efter, hvordan traditionelle, og ofte glemte materialer og handværk kan revitaliseres og skabe nye veje for nutidigt byggeri. For ReVærk er det vigtigt at gå helt tæt på og lade arkitekturen både udspringe af og fremvise materiale- og konstruktionsærlighed. En hands-on tilgang, der også kendetegner tegnestuens arbejde både bag computerskærmene og i tegnestuens eget snedkerværksted.

Lerjord er et naturligt og afgasningsfrit materiale, der findes stort set alle steder i Danmark under det øverste muldlag. Med evnen til at afbalancere
temperatur og fugt, er materialet i høj grad byggeteknisk bæredygtigt og rummer samtidig markante æstetiske, sanselige kvaliteter. Den stampede lerjord er et stedsspecifikt materiale, der gennem sin forarbejdning afslører både sin geologiske herkomst og bearbejdningsproces – og med sin levende og ukurante overflade inviterer til oplevelse med alle sanser.

LERJORD
På den tværfaglige sommerskole LERJORD har tegnestuen ReVærk i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus og AU/ Institut for Byggeri og Bygningsdesign testet presning ved hydraulik som alternativ til stampning af lerjorden. Med et kontrolleret ensartet tryk, komprimerer den hydrauliske presse lerjorden til de sten, der er udstillet pa førstesal i ONSITE GALLERY.

Ved at anvende hydraulik som alternativ til stampning af lerjorden fremkommer et mere kontrolleret ensartet tryk, ligesom arbejdsgangen lettes i forhold til forskalling. De pressede lersten udtrykker forskellige eksperimenter med tilsætninger, som ikke blot har til formal at forbedre styrken, men i ligeså høj grad at lysne lerjorden for at opnå en overflade og farve, der matcher efterspørgslen.

De udstillede lersten indeholder knust hjertemusling, hydraulisk kalk, kulekalk og flint/kridt. De forskellige varianter vil efter udstillingen indgå i en testfase på Institut for Byggeri og Bygningsdesign, der vil teste stenenes trykstyrke.

TAK til de ingeniør- og arkitektstuderende som tog del i sommerskolen og til ReVærk.

Time

All Day (Tuesday)

Location

Onsite Gallery

Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus C