CONDITORIET

04oct(oct 4)13:0005nov(nov 5)15:00ExhibitionCONDITORIETEn forskningsudstilling(october 4) 13:00 - (november 5) 15:00 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Exhibition

Event Details

Udstillingen Conditoriet præsenterer ph.d.-studerende Mo Michelsen Stochholm Krags arbejde fra ph.d.-projektet Transformation on abandonment: A new critical practice?

Ph.d.-forskningen udføres som en serie af transformationer af forladte bygninger, der prototypes i fuld skala i forskellige affolkede landområder i Danmark. Som et alternativ til nedrivning er der forsøgt at etablere en modbehandling med radikal bevarelse.

Om [CONDITORIET]

I foråret 2016 blev arrangementet og udstillingen [CONDITORIET] implementeret i Hurup, og er det seneste af seks afsluttede generationer af transformationsstrategier. Det blev gennemført som en begivenhedsbaseret omdannelse af en forladt konfekture til en teaterinstallation. Tidligere spillede konfekturen en stor rolle som et samlingspunkt for lokalsamfundet. På trods af, ar der er fordømt til nedrivning, har det stadig i dag en central position midt på gågaden i kommunens næststørste by.

Den omdannede konfekture genåbnede i to måneder i løbet af sommeren 2016. I denne periode var det en katalysator for udveksling af minder om stedet blandt lokale beboere. Den måde, hvorpå bygningen blev bevaret i den kollektive hukommelse, kunne også have påvirket samhørigheden med samfundet. Dermed repræsenterede [CONDITORIET] et forsøg på en immateriel bevarelse af de truede værdier, som var indlejret i den forladte bygning før den forestående nedrivning.

[CONDITORIET] blev udført i samarbejde med Teater Nordkraft, lokale beboere og Thisted Kommune og blev finansieret af Kulturaftale Nordjylland, Statens Kunstfond og Spar Nord Fonden.

FORSK! udstillingsserien

Udstillingen af Mo Michelsen Stochholm Krag er en del af udstillingsserien FORSK!
Tidligere udstillinger i serien omfatter værker af ph.d.-stipendiater Espen Lunde Nielsenog Anders Kruse Aagaard.

Time

October 4 (Tuesday) 13:00 - November 5 (Saturday) 15:00