may, 2019

22may16:0017:00Public lectureFænomenologi og arkitekturGrundlæggende forelæsninger om arkitektur ved Thomas Bo Jensen16:00 - 17:00 Gymnastiksalen, Arkitektskolen AarhusTYPE OF ACTIVITY:Ekstern kalender,Public lecture

more

Event Details

Arkitektskolens professorer afholder i forårssemestret 2019 tretten grundlæggende forelæsninger om arkitektur. Forelæsningerne vil tage udgangspunkt i professorernes respektive kerneområder: kulturarv, by- og landskabsarkitektur, bygningskunst, teknologi, bæredygtighed og teori- og historie.

Foredragsholderne vil fra forskellige vinkler bringe en række historiske og nutidige temaer i spil, af relevans for en grundlæggende forståelse af arkitekturens kulturelle, sociale og samfundsmæssige betydning. Rækken er tilrettelagt for Arkitektskolens bachelorstuderende, men vil i øvrigt være åben for alle interesserede på og uden for skolen.

D. 22. maj afholder Thomas Bo Jensen en forelæsning med titlen “Fænomenologi og arkitektur”.

Om forelæsningen skriver han:
“”Fænomenologi” er betegnelsen på en filosofisk bevægelse som gør op med ”psykologismens” logiske forklaringsmodeller og sætter det enkelte individs erfaringer og perception i centrum for vores forståelse af omverdenen. Fænomenologien introduceredes af den tyske filosof Edmund Husserl i begyndelsen af det 20. århundrede, blev videreudviklet af filosoffer som Martin Heidegger og Maurice Merleau-Ponty for senere at blive knyttet til arkitekturen af folk som Gaston Bachelard, Steen Eiler Rasmussen og Juhani Pallasmaa. Forelæsningen forsøger at vise, hvad en fænomenologiske tilgang betyder for den arkitektoniske formgivning og for oplevelsen af arkitekturen.”

Time

(Wednesday) 16:00 - 17:00

Location

Gymnastiksalen, Arkitektskolen Aarhus

Paradisgade 4, 8000 Aarhus C

Link URL

Se event-side