Arkitektskolens professorer afholder i forårssemestret 2019 tretten grundlæggende forelæsninger om arkitektur. Forelæsningerne vil tage udgangspunkt i professorernes respektive kerneområder: kulturarv, by- og landskabsarkitektur, bygningskunst, teknologi, bæredygtighed og teori- og historie.
Foredragsholderne vil fra forskellige vinkler bringe en række historiske og nutidige temaer i spil, af relevans for en grundlæggende forståelse af arkitekturens kulturelle, sociale og samfundsmæssige betydning. Rækken er tilrettelagt for Arkitektskolens bachelorstuderende, men vil i øvrigt være åben for alle interesserede på og uden for skolen.
D. 10. april afholder Mogens A. Morgen en forelæsning med titlen “Amalienborg og Frederiksstaden. Det arkitektoniske Værk. Nedslag blandt Danmarks fredede bygninger”.
Om forelæsningen skriver han:
“Danmarks fredede bygninger er den officielle kanon over Danmarks bedste arkitektur. Det er værker som tilhører den grundlæggende fortælling om dansk arkitektur, som samfundet er blevet enige om, skal bevares og udvikles arkitektonisk ind i fremtiden
I forelæsningen placeres den kongelige residens Amalienborg i sin samtid og dets arkitektoniske udviklingshistorie, transformation og restaurering analyseres. Med dette arkitektoniske værk som udgangspunkt gives en bredere introduktion til fredningsfeltet i Danmark med afstikkere til internationale eksempler og forbilleder. Der forelæses om UNESCOs verdensarvsliste, hvor Amalienborg står på tentativlisten som del af Frederiksstaden.”