Hvordan skaber vi plads til vandet?

31may12:0016:00Ekstern kalenderHvordan skaber vi plads til vandet?Fremtiden byder på mere vand både fra oven, fra havet og fra undergrunden, men hvordan ændrer vandet på vores byer?12:00 - 16:00 Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 AarhusTYPE OF ACTIVITYConference / Symposium,Ekstern kalender,Event

Event Details

På denne halvdagskonference sætter Arkitektforeningen Østjylland, under projektet Arkitekturens stemme, fokus på, hvordan vi i fremtiden skal arbejde med klimasikring af vores byer. Herunder sættes der fokus på, om vi i en fjernere fremtid skal sætte fokus på at invitere vandet ind i byerne, fremfor at bygge højere og højere mure for at holde det ude.

I løbet af eftermiddagen ser vi på, hvordan vi kan tænke klimatilpasningen alternativt med udgangspunkt i nye naturperspektiver, risikoforståelse og hvad kan vi lære af fortiden i forhold til klimatilpasning til fremtiden.

For at sikre byer og landskabers fremtidige udvikling er det er vigtigt, at der tages nogle langsigtede politiske beslutninger. Derfor skal dialogen om problematikken forankres i det politiske miljø, da det er her, prioriteringerne skal foregå, selvom en stor del af regningen for klimatilpasning lovgivningsmæssigt sendes videre til de berørte lodsejere. I den afsluttende debat deltager politikere fra de berørte kommuner i dialogen om, hvordan vi tænker klimatilpasning i et langsigtet perspektiv.

Program

12.00-13.00 Vegetarisk frokost (frokost er gratis men skal tilvælges i tilmeldingen)

13.00 Hvordan kan vi tænke klimatilpasning anderledes? V. Nina Baron, Sociolog, lektor katastrofe- og Risikomanageruddannelsen.
Fokus på risikoforståelse, beslutningsprocesser og alternative måder at klimatilpasse landet på end at bygge høje mure.

13.30 Design med vand i et historisk perspektiv – fund fra Tiberen i Rom. V. Lotta Tiselius, Arkitekt MAA.
Oplæg med fokus på hvordan man i Rom har forsøgt at ’tæmme’ floden Tiberen, og hvilken effekt en over 100 år gammel klimasikring har på byen i dag.

14-14.15 Pause -kaffe og Kage

14.15 Hvordan designer vi med naturen? V. Marianne Krogh, Kunsthistoriker, ph.d. og Boris Brorman, Arkitekt MAA, Ph.d.
Fremtiden indbyder til at vi får større forståelse for, lever og designer med naturen. Men hvordan skal vi arbejde med en ny naturforståelse? Og hvordan kommer det til udtryk i vores fysiske miljø?

14.45 Katrina Wiberg Lektor, Cand.arch. MDL, ph.d. – Postkort til Fremtiden og Det lille Blå Atlas: historiske og landskabsbaserede blik på nutidens og fremtidens kystbyer.
Hvordan kan vi få læring fra historiske stormfloder og de landskabsmæssige træk som vores kystbyer er indplaceret i? Hvordan kan vi i nutiden arbejde med usikkerhederne omkring havstigning i fremtiden?

15.15-16. Debat mellem udvalgte oplægsholdere og politikere fra henholdsvis Odder, Jens Peter Hansen, Randers Kommune og Niels Basballe (A) næstformand Teknik og miljøudvalget, Norddjurs Kommune.

Der er et begrænset antal pladser – tilmeld dig via Arkitektforeningens hjemmeside her.

Time

(Wednesday) 12:00 - 16:00

Location

Arkitektskolen Aarhus

Exners Plads 7, 8000 Aarhus