Offentliggørelse af vinderteamet af skitsekonkurrencen 'Et kunst- og arkitekturprojekt i Passagen'

14oct15:3017:00Ekstern kalenderOffentliggørelse af vinderteamet af skitsekonkurrencen 'Et kunst- og arkitekturprojekt i Passagen'15:30 - 17:00 Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Event Details

Kig forbi Didakteket torsdag den 14. oktober kl. 15.30, hvor vi offentliggør vinderne af skitsekonkurrencen ‘Et kunst- og arkitekturprojekt i Passagen’. Det er åbent for alle, og der vil blive serveret vin og sodavand.

I foråret 2021 udskrev Arkitektskolen Aarhus, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Kommune samt Henny & Johan Richters Fond konkurrencen om byrummet Passagen på godsbanearealerne. Det var visionen med konkurrencen at give mere uprøvede kunstnere og arkitekter fra Det Jyske Kunstakademi og Arkitektskolen Aarhus en platform for netværk og samarbejde – og i det konkrete byrumsprojekt at demonstrere et tværfagligt et kunstnerisk samar­bejde, hvor de to kunstneriske discipliner er inte­greret i ét samlet værk.

På baggrund af et open call blev der udvalgt tre tværfaglige teams, som deltog i skitsekonkurrencen fra 15. juni til 1. oktober. Deres opgave var at svare på, hvordan Passagen kan ændres fra karakter af en bagside til at bli­ve til et interessant byrum med høj kunstnerisk kvalitet. Hvert team har fået sparring gennem hele skit­sefasen fra to erfarne mentorer –kunstner Ann Lislegaard og landskabsarkitekt Torben Schønherr.

Der er samlet økonomiske ramme for kunst- og arkitekturprojektet på i alt kr. 1.080.000,- ekskl. Moms, heraf er 200.000 kr. projekteringshonorar til det vindende team.

Det vindende team skal opføre værket, som skal stå færdigt i sensommeren 2022.​

Time

(Thursday) 15:30 - 17:00

Location

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C