january, 2018

13janAll Day04febUDSTILLING OM NATUR- OG KULTURARVKulturnatur: En udstilling og en bog(All Day) Vestjyllands KunstpavillonTYPE OF ACTIVITY:Exhibitions

Event Details

Hvordan tager vi hensyn til landskabets mangfoldige kulturhistorie, når vi naturgenopretter? Dette spørgsmål tager lektor ved Arkitektskolen Aarhus,  landskabsarkitekt MDL, ph.d. Thomas Juel Clemmensen, op til diskussion på udstillingen KULTURNATUR, der kan ses i Vestjyllands Kunstpavillon til og med søndag den 4. februar.

Inspiration udefra

Omdrejningspunktet for udstillingen er en undersøgelse af de omfattende landskabsændringer, som fulgte med Skjern Å Projektet (1962-1968) og Skjern Å Naturprojektet (1999-2003). Thomas Juel Clemmensen præsenterer desuden et skitseforslag til, hvordan hovedkanalen fra 1960’ernes store og ambitiøse afvandingsprojekt kunne have været udnyttet konstruktivt i udformningen af den nye natur i Skjern Enge. Han har hentet inspirationen i Schweitz, hvor arkitekten Georges Descombes har stået i spidsen for et interessant naturprojektet, som på forbilledlig vis tilgodeser både natur- og kulturarv.

Udstillingen sætter spørgsmålstegn ved den nuværende naturgenopretningspraksis i Danmark og fremhæver landskabsarkitekturen som en kritisk og refleksiv disciplin. Ved at pege på, hvad man også kunne have gjort, udnyttes Skjern Å Naturprojektets status og prestige til at skabe en øget bevågenhed omkring naturgenopretningens kulturelle dimension. Udstillingen skal ses som en invitation til at gentænke vores naturgenopretning.

Udstillingsåbning og boglancering

Samtidig med udstillingen har Thomas Juel Clemmensen udgivet bogen KULTURNATUR, der uddyber hans tanker vedrørende naturgenopretning og gengiver materialet fra udstillingen. Bogen, der er på 154 sider,  er udkommet på Arkitektskolens Forlag. Den kan blandt andet købes gennem Architegn og  Arkitektfoeningen. Prisen er 150 kr.

Udstillingen kan som nævnt ses i Vestjyllands Kunstpavillon til og med den 4. februar. Adressen er Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk.

Time

January 13 (Saturday) - February 4 (Sunday)

Location

Vestjyllands Kunstpavillon