Window Behaviorology - Japansk særudstilling på VILLUM Wondow Collection - Arkitektskolen Aarhus Skip to main content
  • HOME
  • /
  • Window Behaviorology – Japansk særudstilling på VILLUM Wondow Collection

Window Behaviorology – Japansk særudstilling på VILLUM Wondow Collection

Udgivet 04.04.2024

VILLUM Window Collection viser i øjeblikket særudstillingen Window Behaviorology, som er en udstilling om studier i vinduer og adfærd udført af arkitektstuderende ved Tsukamoto Laboratory i Tokyo.

Udstillingen viser, hvordan de studerende siden 2007 har dokumenteret flere hundrede vinduer gennem tegninger, tekster og fotografier. De har rejst til i alt 34 lande for at opsøge viden om vinduer og adfærd. Deres studier er resulteret i en serie på fire bøger under titlen Window Scape.
• Window Scape: Window Behaviorology, 2010
• Window Scape 2: Window and Streetscape Genealogy, 2014
• Window Scape 3: Window Workology, 2017
• The Nordic Window: Window Behaviorology in Nordic Architecture, 2022
Udstillingen har især fokus på den seneste udgivelse i serien The Nordic Window og viser de studerendes arbejdsmetoder og deres analyserende tilgang til studier i vinduer og adfærd. De besøgte i forbindelse med The Nordic Window Finland, Sverige og Danmark for at studere, hvordan arkitekter som Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Gunnar Asplund og Alvar Aalto arbejdede med vinduet i et århundrede, hvor traditionelle byggeskikke blev udfordret af nye industrielle metoder.

I en særskilt del af udstillingen har professor Tsukamoto og hans studerende udvalgt vinduer fra VILLUM Window Collections samling, som de har studeret på lige fod med de øvrige vinduer fra deres forskning. I alt otte vinduer fra museets samling er udstillet og analyseret af de japanske studerende, og det har givet dem et nyt lag og en ny fortælling med fokus på adfærd.

Vi håber, at I har lyst til at kigge forbi museet, hvor vi giver en omvisning i såvel særudstillingen som vores faste udstilling. Kontakt om besøg på museet: amb@vkr-holding.com

Læs mere

© — Arkitektskolen Aarhus
...