OPTAGELSE MED EN ADGANGSGIVENDE EKSAMEN
For at søge om optagelse på Arkitektskolen Aarhus, skal du som udgangspunkt have en adgangsgivende eksamen med et karaktersnit på 6,0. Det er også muligt at søge ind med dispensation, hvis du ikke opfylder alle krav.
På denne side kan du læse om adgangsgivende eksaminer, dispensation, sprogkrav, tidsfrister og selve optagelsesprocessen.
ADGANGSGIVENDE EKSAMINER
OBS
Nogle udenlandske eksamener kræver, at der søges dispensation. Udenlandske eksamener bliver omregnet efter dansk lovgivning via Eksamenshåndbogen, som du finder på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.
Vær opmærksom på, at det danske omregningssystem ikke opererer med særlige bonusser og tillægsordninger for allerede gennemførte eksaminer. Det er derfor dit første gennemførte eksamensbevis, som danner grundlag for en ansøgning.
DU KAN SØGE OM OPTAGELSE MED FØLGENDE EKSAMINER
- Studentereksamen (stx)
- Højere forberedelseseksamen (hf) – med eller uden overbygning
- Højere handelseksamen (hhx)
- Højere teknisk eksamen (htx)
- Bygningskonstruktør
- Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux)
- Færøsk studentereksamen, Grønlands gymnasiale uddannelse, færøsk højere forberedelseseksamen, færøsk højere handelseksamen, den erhvervsgymnasiale uddannelse til højere handelseksamen fra Grønland, færøsk højere teknisk eksamen, den erhvervsgymnasiale uddannelse til højere teknisk eksamen fra Grønland og eksamen fra Duborg-Skolen og A. P. Møller Skolen
- Gymnasiale indslusningsforløb for flygtninge og indvandrere (GIF)
- Dansk/Fransk Baccalauréat (DFB), Europæisk Baccalauréat (EB), International Baccalaureate (IB) med IB-Diploma, Option Internationale du Baccalauréat (OIB) og dansk-tysk studentereksamen (DIAP)
- Udenlandsk eksamen m.v., som Styrelsen for Forskning og Uddannelse har vurderet som sammenlignelig med en dansk gymnasial eksamen.
- International Baccalaureate (IB) med IB-Course Result på mindst 18 point sidestilles med en gymnasial eksamen, hvis ansøgeren har opnået mindst karakteren 3 i hvert af de 6 fag, der indgår i IB-forløbet. Stk. 3.
- Bevis for eux 1. del sidestilles med en hf uden overbygning
- Bevis for opnået generel studiekompetence (eux 1. del) sidestilles med en gymnasial eksamen om optagelse på uddannelse omfattet af denne bekendtgørelse.
De fleste gymnasiale eksaminer fra Norden, EU, EØS og enkelte middelhavslande uden for EU giver ret til at søge. Arkitektskolen Aarhus omregner eksamen efter gældende regler og retningslinjer. Du kan læse mere om udenlandske eksaminer på ufm.dk
SPROGKRAV
DANSK A
Udenlandske ansøgere, som ikke har dansk A i deres adgangsgivende eksamen, skal have bestået Studieprøven (læs mere om Studieprøven på ug.dk). Nordiske ansøgere, der har bestået dansk, svensk eller norsk på højeste niveau i den adgangsgivende eksamen, er undtaget fra denne regel.
Studieprøvens resultat i såvel den mundtlige som den skriftlige del skal være minimum være med karakteren 4. Hvis du ikke har taget Studieprøven, men mener, at dine kvalifikationer i dansk er på et tilsvarende niveau, kan du søge om dispensation. I din ansøgning skal du redegøre for og dokumentere dit niveau i dansk og for de forhold, som du mener, giver grundlag for en dispensation.
ENGELSK B
Faget engelsk B er ikke et niveaukrav i din adgangsgivende eksamen. Men da sproget engelsk indgår som en del af bacheloruddannelsen, anbefaler vi, at du supplerer med en af følgende tests:
- TOEFL: Engelsk B – Test resultat på minimum 577 (paper-based) eller 91 (internet-based)
- IELTS: Engelsk B – Test resultat på minimum 6.5 point
- Cambridge ESOL eksaminer: Engelsk B – Certificate in Advanced English (CAE) eller First Certificate med karakteren A
- CEFR-valideret engelsk sprogprøve: Engelsk B – B2 level
De enkelte landes fagniveauer fremgår af Eksamenshåndbogen på ufm.dk.