Ph.d.-forsvar: Transformativ byomdannelse

30oct8:4511:35EventPh.d.-forsvar: Transformativ byomdannelse8:45 - 11:35 Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event

Event Details

Kasper Albrektsen forsvarer sit erhvervs-ph.d.-projekt med titlen Transformativ Byomdannelse – Undersøgelse af konfliktområder i de indledende faser af kommunal byplanlægning i omdannelsen af eksisterende bykvarterer.

Erhvervs-ph.d.-projektet blev gennemført som et samarbejde mellem Vejle Kommune, Arkitektskolen Aarhus og Innovationsfonden. Projektet blev opstarten med ønsket om at forstå og udforske konfliktområderne i omdannelsen af eksisterende bykvarterer, med formålet at sikre sammenhæng og kontinuitet i byomdannelsen som en modvægt til den nuværende projektorienterede og markedsdrevne byudvikling. Dette blev undersøgt med afsæt i følgende forskningsspørgsmål: Hvilke konfliktområder opstår i processen med omdannelse af eksisterende bykvarterer i de indledende faser af kommunal byplanlægning? Og hvordan kan disse konfliktområder forskydes eller løses for at styrke det eksisterendes rolle i fremtidens byomdannelse og i dialogen med udviklernes projektorienterede tilgang?

Læs mere om projektet.

Forsvaret kan overværes fysisk eller tilgås via Zoom.

Program

08:45 Velkommen / Claus Peder Pedersen, Ph.d.-skoleleder
08:55 Forelæsning / Kasper Albrektsen, Erhvervs-ph.d.-stipendiat, Cand.arch., Arkitektskolen Aarhus
09:40 Eksamination / Grete Swensen, Seniorforsker, NIKU
10:10 Pause
10:25 Eksamination / Anne Mette Boye, Stadsarkitekt, Aarhus Kommune
10:50 Eksamination / Mogens A. Morgen, Professor – formand, Arkitektskolen Aarhus
11:20 Bidrag fra salen
11:35 Afrunding / Claus Peder Pedersen, Ph.d.-skoleleder
– efterfølgende drinks og snacks

Time

(Monday) 8:45 - 11:35

Location

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C