Ph.d.-forsvar: Kystbyen til forhandling

19feb13:0016:30EventPh.d.-forsvar: Kystbyen til forhandling13:00 - 16:30 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Foto: Mathias Meldgaard

Event Details

19. februar kl. 13 forsvarer Mathias Meldgaard sin ph.d.-afhandling Kystbyen til forhandling – designinterventioner som katalysator for nye relationer mellem turisme og steder i Hvide Sande.

Formålet med projektet er at undersøge, hvordan vi kan bruge designinterventioner til at kortlægge og beskrive kystbyens forskellige aktører og deres relationer.

Projektet rejser en kritik af sondringen mellem turisten og den lokale, mellem hverdag og turismen. Denne sondring har stor betydning for turismeudviklingens fokus. Her betragtes stedet primært som en destination, der skal imødekomme en efterspørgsel hos turisten. I denne tilgang er der en risiko for, at stedet forfladiges til et produkt, der skal tiltrække kunder. Denne tilgang fordrer en simplificering af stedet med henblik på effektiv og målrettet markedsføring. Langs vestkysten giver denne sondring sig blandt andet udtryk i lange rækker af enlige sommerhus, som fysisk er adskilt fra kystbyernes hverdagslandskaber.

Læs mere om projektet

Praktisk info

Tilmelding er ikke nødvendig. Forsvaret kan kun overværes digitalt via Zoom.

Bedømmere
  • Catharina Dyrssen, professor emerita, Chalmars University of Technology, Sverige
  • Anne Tietjen, lektor, Københavns Universitet
  • Stefan Darlan Boris, lektor, Arkitektskolen Aarhus

 

Time

(Friday) 13:00 - 16:30