TYPE OF ACTIVITY: Ekstern kalender
TYPE OF ACTIVITY Ekstern kalender
TYPE OF ACTIVITY
All
Arkitektur i børnehøjde
Book Launch
Conference / Symposium
Debate
Ekstern kalender
Event
Exhibition
Holidays and closing days
Intern kalender
Internal meeting
LINKED
MLAB event
Onsite Gallery
Other
PhD Course
Public lecture
Seminar / workshop
Studies
may

Event Details
Udstillingsprojektet Ikigai har til formål at udforske og præsentere “meningen med livet” gennem et tværfagligt samarbejde mellem scenekunst og arkitektur. Ikigai, der er japansk for “en grund til at leve”,
Event Details
Udstillingsprojektet Ikigai har til formål at udforske og præsentere “meningen med livet” gennem et tværfagligt samarbejde mellem scenekunst og arkitektur. Ikigai, der er japansk for “en grund til at leve”, danner grundlaget for en dybere undersøgelse af, hvad der giver livet mening. Gennem to interaktive værker, som udvikles og præsenteres i offentlige rum, sigter projektet mod at skabe refleksion, mens det samtidig aktiverer publikum som medskabere af værkerne. Værkerne vil blive til i et tæt samarbejde med lokale aktører, og der vil blive lagt vægt på publikumsinddragelse og interaktion.
Projektet repræsenterer en nytænkning inden for både scenekunst og arkitektur ved at kombinere de to discipliner. Scenekunstens proces og metode møder her arkitekturens materialebrug og -opstilling. Ved at anvende en agil designmodel vil kunstnerne løbende kunne tilpasse værkerne i takt med, at publikums feedback inddrages. Dette skaber en dynamisk proces, hvor værkerne ikke blot skabes for publikum, men med dem. Den kunstneriske kvalitet ligger i værkernes evne til at skabe refleksion og engagement omkring temaet, samt i den innovative eksperimentering med publikumsinddragelse.
Interagerende publikum
Målet er at skabe værker, der er tilgængelige og engagerende for et bredt publikum, uanset deres tidligere erfaring med kunst. Projektet vil dog have et særligt fokus på unge fra Generation Z og millennials. De står over for at skulle tage valg for dem selv, som uundgåeligt vil have stor indflydelse på deres liv. Hvilken uddannelse skal de tage? Hvilken by skal de bo i? Hvilken partner skal de vælge? Skal de overhovedet vælge en partner? Er et ikke-valg også et valg?
Vi arbejder desuden med en idé om at invitere ældre borgere til at komme og deltage ifm. værkernes præsentation, så de unge publikummer vil kunne gå i dialog med mennesker, som måske snart skal til at forlade livet. Den unge generation vil i den forbindelse blive bedt om at spørge den ældre generation, om de lykkedes med at finde meningen med livet.
Tværfaglig og eksperimenterende co-produktion
Projektet realiseres af arkitekturgruppen Rumgehør i co-produktion med scenekunstgruppen Kaosteater, som begge har stor erfaring med at arbejde tværfagligt
og i offentlige rum. Begge aktører har tidligere arbejdet med ressourcebevidst kunstfremstilling og er i gang med at etablere sig som førende inden for feltet. Lokale partnere som DOKK1 og ONSITE Gallery ved Arkitektskolen Aarhus bidrager med faciliteter og formidlingsplatforme. Derudover vil firmaer som Egetæpper støtte med materialer til værkerne, hvilket sikrer en økonomisk og miljømæssigt bæredygtig tilgang.
Aktiviteter
Udviklingsfaserne: Der udvikles to separate interaktive værker, som begge tager udgangspunkt i temaet om meningen med livet, samt det specifikke sted, hvorpå værket udvikles og opføres. Disse værker skabes gennem en devicing proces, hvor de medskabende kunstnere vil byde ind med deres fagligheder i en proces, der er undersøgende i forhold til at smelte metode og teori fra arkitektur og scenekunst sammen. Eftersom begge værker udvikles i offentlige rum, vil publikum løbende kunne snakke direkte med det skabende hold, og de bliver således medspillere i udviklingen af de endelige værker.
Præsentationsfaserne: Hvert værk vil bestå af en arkitektonisk og scenekunstnerisk installation, som frit kan tilgås i det offentlige rum i løbet af præsentationsfasen. Performances af ca. en times varighed bliver fremført af en skuespiller og danser i alt tre gange for hver installation.
Time
April 22 (Tuesday) - May 21 (Wednesday)
Location
Onsite Gallery
Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus C
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
I december 1960 offentliggjorde den franske filosof Gaston Bachelard et essay La Création ouverte om en 14 meter lang billedvævning med titlen Le long Voyage (1959-60). Kartonen til denne vævning
Event Details
I december 1960 offentliggjorde den franske filosof Gaston Bachelard et essay La Création ouverte om en 14 meter lang billedvævning med titlen Le long Voyage (1959-60). Kartonen til denne vævning var tegnet af Asger Jorn og Pierre Wemaëre, mens selve vævearbejdet blev udført af Inge Bjørn, Paola Faïmali, Gilbert Heck og Yvette Prince. Det er så heldigt, at Inge Bjørn bor 200 meter fra Arkitektskolen Aarhus, og at hun mandag 28. april fylder 100 år.
I den anledning afholdes en forelæsning om Inge Bjørns tid som tekstillærer ved Askov Højskole fra 1952 til 1993. Udgangspunktet for denne periode var, at den fine gamle landbokultur med hjemmelavet linned og uldtøj var truet af opløsning, fordi tekstilerne blev leveret fra spinderier, væverier og tekstilfabrikker. Situationen i årene efter befrielsen var særligt vanskelig, fordi forbrugernes smag havde ændret sig, og der var mangel på visse materialer. I den situation opstod der ved Askov Højskole et nytænkende miljø med en dialog mellem arkitektur, design og tekstil.
Mange af højskolens bygninger var nedslidte og blev mellem 1956 og 1968 erstattet af nye, tegnet af arkitekt Tyge Arnfred i samarbejde med arkitekt Viggo Møller-Jensen. Væver Paula Trock flyttede i 1948 sin virksomhed Spindegården til Askov og fik stor succes med boligtekstiler, især gardiner. Hun forstod at skabe et miljø omkring sig og tiltrak personer som arkitekterne Kristian Vedel, Bent Salicath og Kay Fisker samt møbelfabrikant Søren Hansen fra Fritz Hansen A/S.
Det var vævningen af Le long Voyage i Paris mellem 1959 og 1960, som for alvor gav Inge Bjørn en placering i dette krævende miljø. Da hun efter sin orlov vendte tilbage til Askov Højskole, var hun ikke bare en kvinde med rødder tilbage til landbokulturen, men også en kunstner med indblik i tidens mest raffinerede æstetiske tænkning.
Forskningschef, professor Thomas Bo Jensen byder velkommen.
Inge Bjørn vil være til stede og afrunder arrangementet.
Time
(Wednesday) 15:30 - 17:30
Location
Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C
Link URL
Se hele eventet
Event Details
Nyt lydværk formidler kunstoplevelsen på Arkitektskolen Aarhus. For hvordan lyder det, når et menneske bevæger sig gennem rum og oplever kunst? Mellemrum Mellem Rum er en lydlig undersøgelse af forholdet mellem
Event Details
Nyt lydværk formidler kunstoplevelsen på Arkitektskolen Aarhus. For hvordan lyder det, når et menneske bevæger sig gennem rum og oplever kunst? Mellemrum Mellem Rum er en lydlig undersøgelse af forholdet mellem menneske, rum og kunst.
Lydværket er skabt af David Pepe Birch og Kim G. Hansen, og som seriens gennemgående fortæller medvirker skuespiller Signe Egholm Olsen. De ni selvstændige afsnit omhandler rumlige oplevelser af den kunstneriske udsmykning på Arkitektskolen Aarhus, en værksamling af tidens fremmeste kunstnere.
Kom med når vi lancerer lydværket tirsdag d. 13. maj kl. 15.00 på Arkitektskolen Aarhus i selskab med værkets skabere, Signe Egholm samt rektor Kristine Leth Juul. Alle er velkomne.
Time
(Tuesday) 15:00 - 16:30
Location
Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
En konference for et fremtidigt byggeri indenfor planetens grænser. Med viden om byggeriets sande tilstand og konkrete håndterbare alternativer. Konferencen er led i en samfundsproces frem mod grønne byer og
Event Details
En konference for et fremtidigt byggeri indenfor planetens grænser. Med viden om byggeriets sande tilstand og konkrete håndterbare alternativer. Konferencen er led i en samfundsproces frem mod grønne byer og grønt byggeri. Den handler om netværk af byggefirmaer, arkitekter, byplanlæggere, forskning, uddannelse, lærlinge, civilsamfund, ngo’er og kommune. Fremmer borgerdrevet omstilling og viser konkrete veje til visionerne.
Time
(Thursday) 15:00 - 21:00
Location
Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
Arkitektskolen Aarhus har inviteret Carlos Moreno til at fortælle om 15 minutters byen. Forelæsningen vil være efterfulgt af en dialog om fremtidens byudvikling mellem Carlos Moreno og arkitekt MAA Jan
Event Details
Arkitektskolen Aarhus har inviteret Carlos Moreno til at fortælle om 15 minutters byen. Forelæsningen vil være efterfulgt af en dialog om fremtidens byudvikling mellem Carlos Moreno og arkitekt MAA Jan Gehl med professor Tom Nielsen som moderator.
I 15 minutters byen præsenterer Carlos Moreno et byplanlægningskoncept, hvor byens beboere har adgang til essentielle funktioner fra deres bopæl indenfor en tidsmæssig radius på 15 minutter til fods eller på cykel. På baggrund af en historisk kortlægning af byers udvikling på tværs af kontinenter, peger 15 minutters byen på muligheder for at skabe bystrukturer, der understøtter sociale kvaliteter i hverdagslivet og en mere miljøvenlig tilgang til mobilitet.
Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.
Time
(Friday) 13:00 - 16:00
Location
Auditoriet, Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus C
Link URL
Se hele eventet
Event Details
Tag hele familien med til en spændende workshop og åbent hus på Arkitektskolen Aarhus, hvor I sammen kan designe og bygge jeres helt egen hule. Arkitekter fra Utzon Center og studerende
Event Details
Tag hele familien med til en spændende workshop og åbent hus på Arkitektskolen Aarhus, hvor I sammen kan designe og bygge jeres helt egen hule.
Arkitekter fra Utzon Center og studerende fra Arkitektskolen Aarhus inviterer i foråret indenfor til en inspirerende lørdagsworkshop i arkitekturens tegn. Her får I mulighed for at designe og bygge jeres helt egen hule.
I starter med at skabe en model af jeres hule i skalaen 1:10. Når jeres drømmemodel står klar, kan I kaste jer ud i at bygge den i fuld størrelse.
Undervejs bliver I klogere på rum, størrelsesforhold, lys og andre elementer, som arkitekter arbejder med, når de skaber bygninger og byrum.
Og pssst… mens I bygger og hygger jer, lærer I faktisk en hel masse om arkitektur og konstruktion – herunder begreber som skala og målestok, som er helt grundlæggende værktøjer for arkitekter.
Der vil også være mulighed for at få en rundvisning på skolen.
Workshoppen er for alle børn med interesse for arkitektur – og deres forældre – som har lyst til at udforske og skabe noget helt unikt sammen.
Og det bedste af det hele er, at det er gratis at deltage!
Tilmelding er ikke nødvendig.
Praktisk information
Dato og tidspunkt: Workshoppen afholdes to gange i løbet af foråret. Lørdag den 17. maj og lørdag den 14. juni 2025 fra kl. 10.00-14.00
Varighed: Cirka 1 time (eller længere, alt efter hvor meget du har lyst til at bygge)
Målgruppe: Primært børn i alderen 7-14 år, men alle børn og voksne er velkomne
Pris: Gratis
Sted: Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Dette åbent hus-arrangement markerer starten på en række events om arkitektur og byrum for børn og unge. Hold øje med vores sommerskoler og eftermiddagshold i efteråret 2025 og foråret 2026, hvor børn fra 9 til 14 år kan ’gå til arkitektur’. Projektet er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus og Utzon Center og er støttet af Statens Kunstfond.
Time
(Saturday) 10:00 - 14:00
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
Center for Regenerativt Byggeri afholder en tværfaglig dag 20. maj med undertitlen “regenerativ praksis i bioregionen”, hvor man sætter lys på en række aktører, der på hver deres måde arbejder
Event Details
Center for Regenerativt Byggeri afholder en tværfaglig dag 20. maj med undertitlen “regenerativ praksis i bioregionen”, hvor man sætter lys på en række aktører, der på hver deres måde arbejder konkret med regenerativt og biogent byggeri i en bioregional sammenhæng.
Program
Regenerativ byggekultur i praksis – en samtale med Hal11’s lokale aktører.
14:00 – Velkomst
David Westervik (Hal 11, FBBB & Grohuse) & Lotte M. Bjerregaard Jensen (Professor, Arkitektskolen Aarhus, FBBB & Aarhus Center for Regenerativt Byggeri)
Introduktion til dagens tema og rammesætning for dialogen.
14:05 – 14:20
Uffe Jørgensen, professor, Aarhus Universitet
“Fra marken til byggeri” – Agroøkologiske perspektiver på regenerative materialestrømme.
Hvordan fordeler vi vores arealer, når vi skal balancere behovet for byggematerialer, biodiversitet, fødevarer, energi og klimaresiliens?
Som indledning sætter Uffe dagens tema i perspektiv med refleksioner fra den første Regenerative Dialogues.
14:20-14:30 Alexandra Wittchen, Smith Innovation
Fødekæder
14:30 – 14:40
Mischa Stæhr, Hampbyg
Konstruktion med hamp
14:40 – 14:50
Mikkel Frisbæk, Perma-arkitekter
Halmbyggeri
14:50 – 15:00
Jon Strunge, Naturpladen
Naturlige pladematerialer – Regenerative akustikplader Groet af mycelium og upcyclede planterestfibre.
15:00 – 15:15 – Pause
Kaffe, te og tid til en uformel snak i Hal 11.
15:15 – 15:25
David Westervik, Grohuse
Små, fællesskabsorienterede boformer bygget i biogene materialer
15:25 – 15:35
Bjørk Fredslund Andersen & Jess Grotum Nielsen, VIGOT-projektet
Vidensbaseret Grøn Omstilling Af Tømreruddannelsen, VIGOT vil ændre måden vi bygger på.
15:35 – 15:45
Anna Storm, tømrer og repræsentant for Lærlinge for Bæredygtighed og Boss Ladies
bæredygtig praksis og ligestilling i håndværksfaget.
15:45 – 16:15/16:30
Panelsamtale
Moderatorer: Lotte M. Bjerregaard Jensen (AARCH), Mikkel Schlessinger (CEBRA), Anna Storm fra lærlinge for bæredygtighed
16:30 – 17:00
Kaffe, løs snak og netværk
Vi slutter af med åben samtale og mulighed for at møde hinanden på tværs af fag, praksis og perspektiver.
Time
(Tuesday) 14:00 - 17:00
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
Theory of Science for PhD Fellows part 1 Aarhus School of Architecture 22-23 May 2025 (part 1) and 5-6 June 2025 (part 2) NB! The precise time at
Event Details
Theory of Science for PhD Fellows part 1
Aarhus School of Architecture
22-23 May 2025 (part 1) and 5-6 June 2025 (part 2)
NB! The precise time at which each day of the course begins and ends will be announced at a later date. The described hours are, therefore, not final.
This course provides a basic and thorough introduction to the theory of science from a historical and disciplinary perspective. The course focuses mainly on the humanities, concepts of knowledge from the social sciences, and design-based research approaches, such as research-through-design. The course aims to provide participants with a broad understanding of different scientific theoretical positions and, in particular, their criteria for validity, reliability, and credibility. The course will also touch upon methodological research issues and enable participants to place their research projects on a broader science theoretical perspective.
The course will be based on presentations and joint discussions and will involve the participants’ research projects to a limited extent. The course requires preparation in the form of a course syllabus.
Presenters: Lotte M. Bjerregaard Jensen, Marie Frier Hvejsel, Niels Albertsen, Martin Odgaard, Claus Peder Pedersen and Anders Troelsen.
ECTS: 4.5 ECTS
Registration: Contact PhD Coordinator Mia Mimi Flodager, mmf@aarch.dk
Deadline for registration: 1 May 2025
Time
22 (Thursday) 8:00 - 23 (Friday) 16:00
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Link URL
Full event pagejune

Event Details
Theory of Science for PhD Fellows part 2 Aarhus School of Architecture 22-23 May 2025 (part 1) and 5-6 June 2025 (part 2) NB! The precise time at
Event Details
Theory of Science for PhD Fellows part 2
Aarhus School of Architecture
22-23 May 2025 (part 1) and 5-6 June 2025 (part 2)
NB! The precise time at which each day of the course begins and ends will be announced at a later date. The described hours are, therefore, not final.
This course provides a basic and thorough introduction to the theory of science from a historical and disciplinary perspective. The course focuses mainly on the humanities, concepts of knowledge from the social sciences, and design-based research approaches, such as research-through-design. The course aims to provide participants with a broad understanding of different scientific theoretical positions and, in particular, their criteria for validity, reliability, and credibility. The course will also touch upon methodological research issues and enable participants to place their research projects on a broader science theoretical perspective.
The course will be based on presentations and joint discussions and will involve the participants’ research projects to a limited extent. The course requires preparation in the form of a course syllabus.
Presenters: Lotte M. Bjerregaard Jensen, Marie Frier Hvejsel, Niels Albertsen, Martin Odgaard, Claus Peder Pedersen and Anders Troelsen.
ECTS: 4.5 ECTS
Registration: Contact PhD Coordinator Mia Mimi Flodager, mmf@aarch.dk
Deadline for registration: 1 May 2025
Time
5 (Thursday) 8:00 - 6 (Friday) 16:00
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Link URL
Full event page
Event Details
Tag hele familien med til en spændende workshop og åbent hus på Arkitektskolen Aarhus, hvor I sammen kan designe og bygge jeres helt egen hule. Arkitekter fra Utzon Center og studerende
Event Details
Tag hele familien med til en spændende workshop og åbent hus på Arkitektskolen Aarhus, hvor I sammen kan designe og bygge jeres helt egen hule.
Arkitekter fra Utzon Center og studerende fra Arkitektskolen Aarhus inviterer i foråret indenfor til en inspirerende lørdagsworkshop i arkitekturens tegn. Her får I mulighed for at designe og bygge jeres helt egen hule.
I starter med at skabe en model af jeres hule i skalaen 1:10. Når jeres drømmemodel står klar, kan I kaste jer ud i at bygge den i fuld størrelse.
Undervejs bliver I klogere på rum, størrelsesforhold, lys og andre elementer, som arkitekter arbejder med, når de skaber bygninger og byrum.
Og pssst… mens I bygger og hygger jer, lærer I faktisk en hel masse om arkitektur og konstruktion – herunder begreber som skala og målestok, som er helt grundlæggende værktøjer for arkitekter.
Der vil også være mulighed for, at de voksne kan få en rundvisning på skolen, mens de yngste er optaget i værkstedet.
Workshoppen er for alle børn med interesse for arkitektur – og deres forældre – som har lyst til at udforske og skabe noget helt unikt sammen.
Og det bedste af det hele er, at det er gratis at deltage!
Tilmelding er ikke nødvendig.
Praktisk information
Dato og tidspunkt: Workshoppen afholdes to gange i løbet af foråret. Lørdag den 17. maj og lørdag den 14. juni 2025 fra kl. 10.00-14.00
Varighed: Cirka 1 time (eller længere, alt efter hvor meget du har lyst til at bygge)
Målgruppe: Primært børn i alderen 7-14 år, men alle børn og voksne er velkomne
Pris: Gratis
Sted: Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Dette åbent hus-arrangement markerer starten på en række events om arkitektur og byrum for børn og unge. Hold øje med vores sommerskoler og eftermiddagshold i efteråret 2025 og foråret 2026, hvor børn fra 9 til 14 år kan ’gå til arkitektur’. Projektet er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus og Utzon Center og er støttet af Statens Kunstfond.
Time
(Saturday) 10:00 - 14:00
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
Oplev sommerens afgangsudstilling på Arkitektskolen Aarhus, der viser den nye arkitektårgangs inspirerende afgangsprojekter. Udstillingen kan opleves i perioden 16. – 27. juni i skolens åbningstid – og er placeret i
Event Details
Oplev sommerens afgangsudstilling på Arkitektskolen Aarhus, der viser den nye arkitektårgangs inspirerende afgangsprojekter.
Udstillingen kan opleves i perioden 16. – 27. juni i skolens åbningstid – og er placeret i hele underetagen.
Alle er velkomne.
Time
june 16 (Monday) - 27 (Friday)
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
Kan du lide at skabe, være kreativ og slippe fantasien løs? Så er sommerskolen Byen kalder helt sikkert noget for dig! Kom og vær med til fem fantastiske sommerdage på Arkitektskolen
Event Details
Kan du lide at skabe, være kreativ og slippe fantasien løs? Så er sommerskolen Byen kalder helt sikkert noget for dig!
Kom og vær med til fem fantastiske sommerdage på Arkitektskolen Aarhus, hvor du kan udforske byens rum og få nye venner.
Arkitekter fra Utzon Center og studerende fra Arkitektskolen står klar med en sommerskole, hvor du kommer til at arbejde med nogle af arkitektens metoder og redskaber, når du skal eksperimentere, tegne, designe og bygge. Og så kommer du til at være sammen med andre børn med samme interesser.
Eksperimenter med byens rum
Vi tager udgangspunkt i det byggede rum og byen med dens torve, pladser og huse, når vi dykker ned i designprocesser, øvelser og opgaver. Arkitektur skal opleves med alle vores sanser, så vi skal på byvandringer, opdage nye ting og komme på gode ideer til (design)løsninger på konkrete problemer. Og bare rolig – der er masser af plads til pauser, hvor vi har det hyggeligt og sjovt med hinanden.
Du behøver ikke at være en mesterdesigner eller have prøvet at arbejde med 3D-programmer og tegning, når du starter på sommerskolen. Du skal bare have lyst til at eksperimentere, arbejde med byens arkitektur, have det sjovt og bruge din fantasi.
Og så skal du kunne lide at arbejde undersøgende og eksperimenterende. Resten skal vores hold af dygtige arkitekter og formidlere nok lære dig.
Du skal have din egen madpakke med, tøj til at arbejde i – og måske penge til is.
Der er plads til 12 børn på hvert hold.
Aldersgruppe: 10-14 år
Sted: Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 Aarhus C
Tid: Uge 27, mandag den 30. juni – fredag den 4. juli 2025, alle dage fra kl. 9-14
Tilmelding til sommerskole (der linkes videre til tilmeldingsformular)
Byen Kalder – En kreativ sommerskole for børn og unge er ét af en række sammenhængende events om arkitektur og byrum for børn og unge, som finder sted i løbet af 2025. Projektet er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus og Utzon Center og er støttet af Statens Kunstfond.
Time
June 30 (Monday) 9:00 - July 4 (Friday) 14:00
Link URL
Se hele eventetjuly

Event Details
Kan du lide at skabe, være kreativ og slippe fantasien løs? Så er sommerskolen Byen kalder helt sikkert noget for dig! Kom og vær med til fem fantastiske sommerdage på Arkitektskolen
Event Details
Kan du lide at skabe, være kreativ og slippe fantasien løs? Så er sommerskolen Byen kalder helt sikkert noget for dig!
Kom og vær med til fem fantastiske sommerdage på Arkitektskolen Aarhus, hvor du kan udforske byens rum og få nye venner.
Arkitekter fra Utzon Center og studerende fra Arkitektskolen står klar med en sommerskole, hvor du kommer til at arbejde med nogle af arkitektens metoder og redskaber, når du skal eksperimentere, tegne, designe og bygge. Og så kommer du til at være sammen med andre børn med samme interesser.
Eksperimenter med byens rum
Vi tager udgangspunkt i det byggede rum og byen med dens torve, pladser og huse, når vi dykker ned i designprocesser, øvelser og opgaver. Arkitektur skal opleves med alle vores sanser, så vi skal på byvandringer, opdage nye ting og komme på gode ideer til (design)løsninger på konkrete problemer. Og bare rolig – der er masser af plads til pauser, hvor vi har det hyggeligt og sjovt med hinanden.
Du behøver ikke at være en mesterdesigner eller have prøvet at arbejde med 3D-programmer og tegning, når du starter på sommerskolen. Du skal bare have lyst til at eksperimentere, arbejde med byens arkitektur, have det sjovt og bruge din fantasi.
Og så skal du kunne lide at arbejde undersøgende og eksperimenterende. Resten skal vores hold af dygtige arkitekter og formidlere nok lære dig.
Du skal have din egen madpakke med, tøj til at arbejde i – og måske penge til is.
Der er plads til 12 børn på hvert hold.
Aldersgruppe: 10-14 år
Sted: Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 Aarhus C
Tid: Uge 27, mandag den 30. juni – fredag den 4. juli 2025, alle dage fra kl. 9-14
Tilmelding til sommerskole (der linkes videre til tilmeldingsformular)
Byen Kalder – En kreativ sommerskole for børn og unge er ét af en række sammenhængende events om arkitektur og byrum for børn og unge, som finder sted i løbet af 2025. Projektet er et samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus og Utzon Center og er støttet af Statens Kunstfond.
Time
June 30 (Monday) 9:00 - July 4 (Friday) 14:00
Link URL
Se hele eventetseptember

Event Details
Arkitektskolen Aarhus inviterer årligt indenfor til den internationale arkitekturfestival OPEN. I år finder festivalen sted fredag d. 19. september. Vi glæder os til at dele program og mere information om heldagsarrangementet.
Event Details
Arkitektskolen Aarhus inviterer årligt indenfor til den internationale arkitekturfestival OPEN.
I år finder festivalen sted fredag d. 19. september.
Vi glæder os til at dele program og mere information om heldagsarrangementet.
Time
All Day (Friday)
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus