TYPE OF ACTIVITY: Intern kalender
TYPE OF ACTIVITY Intern kalender
TYPE OF ACTIVITY
All
Book Launch
Conference / Symposium
Debate
Ekstern kalender
Event
Exhibition
Holidays and closing days
Intern kalender
Internal meeting
LINKED
MLAB event
Onsite Gallery
Other
PhD Course
Public lecture
Seminar / workshop
Studies
RELATED TO
All
Other
Professional Master Studies
Research
Staff
Student societies and activities
The bachelor programme
The master programme
The PhD School
october

Event Details
(English below) Tør du se dine fordomme i øjnene? Som arkitekter skaber vi rum for forskellige livsformer. Men er du bevidst om dine ubevidste bias? Alle mennesker er biased. Vi er biased
Event Details
(English below)
Tør du se dine fordomme i øjnene?
Som arkitekter skaber vi rum for forskellige livsformer. Men er du bevidst om dine ubevidste bias? Alle mennesker er biased. Vi er biased i alt, vi foretager os – også på uddannelsen og på arbejdspladsen.
Derfor inviterer vi alle interesserede samarbejdspartnere i branchen, studerende og kolleger til et seminar om ubevidst bias og diversitet med Professor of Diversity & Leadership Sara Louise Muhr fra CBS. Formålet med seminaret er at gøre os mere opmærksomme på bias, så vi bedre kan blokere for den negative effekt, det har på vores beslutninger, relationer og samarbejder.
Bias får os til at tage sikre og kendte beslutninger, søge mennesker, der ligner os selv og foretrække situationer, der gør os trygge, men ikke udvikler os. Når vi bliver opmærksomme på bias, åbner vi op for mere diversitet i vores tilgang til andre.
Diversitet kan dog være svær at opnå, fordi det kræver mere af os alle sammen at sikre psykologisk tryghed og en inkluderende kultur. At arbejde med bias er ikke kun vigtigt for at åbne op for diversiteten. Det er også vigtigt, fordi det fordrer inklusion og skaber mulighed for at udfordre sit eget og andres tankemønstre og tilgange til hinanden i en fælles hverdag.
Det er gratis at deltage, og seminaret er åbent for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.
Program
14.00-14.10: Velkomst
14.10-15.00: Diskrimination og identitetsdimensioner
15.00-15.30: Bias
15.30-15.45: Pause
15.45-16.05: Processuelle biasblokkere
16.05-16.25: Inkluderende hverdagshandlinger
16.25-16.55: Gruppearbejde
16.55-17.00: Afrunding
– – – –
Are you ready to face your prejudices?
As architects, we create spaces for different ways of living. But are you aware of your unconscious biases? All people are biased. We are biased in everything we do – our studies and work.
We invite all our partners in the profession who are interested in the subject, students, and colleagues to a seminar on unconscious bias and diversity. The purpose of the seminar is to make us more aware of bias to improve our ability to block its negative effects on our decisions, relationships and collaborations.
Bias causes us to make safe and familiar decisions, look for people who resemble us, and prefer situations that make us feel safe but in which we do not develop. When we become aware of bias, we open up to more diversity in our approach to others.
Achieving diversity can, however, be difficult because ensuring psychological safety and an inclusive culture requires more of us. Working with bias is not only important to open up to diversity. It is also important because it requires inclusion and provides an opportunity to challenge your thought patterns and those of other people and the way you approach people in our shared everyday life.
Attendance is free. The seminar is open to everyone. Signing up is not necessary.
Programme
14.00-14.10: Welcome
14.10-15.00: Discrimination and dimensions of identity
15.00-15.30: Bias
15.30-15.45: Break
15.45-16.05: Bias blockers in processes
16.05-16.25: Inclusive everyday actions
16.25-16.55: Group work
16.55-17.00: Closing remarks
Download flyer in English (pdf)
Time
(Wednesday) 14:00 - 17:00
Location
Auditoriet, Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus C
Link URL
See full event pagenovember

Event Details
Hvordan indtænker vi det byggede og landskabet sammen i planlægningen og by- og landskabsudviklingen, særligt med de usikkerheder over tid som klimaændringer (og havstigning) medfører? Hvad er adaptive løsninger? Selvom
Event Details
Hvordan indtænker vi det byggede og landskabet sammen i planlægningen og by- og landskabsudviklingen, særligt med de usikkerheder over tid som klimaændringer (og havstigning) medfører? Hvad er adaptive løsninger?
Selvom flere rapporter peger på, at tendenserne for havstigning og stormfloder øges støt, ser flere kystbyer umiddelbart ud til at byudvikle på havnene på en måde, hvor de potentielt gør sig unødvendigt sårbare når forudsætningerne ændrer sig over tid. Dette er fokus for forskningsprojektet ”Hvad bygger vi på kanten til fremtiden?” da vi så indikationer på, at vi bebygger de bynære havnearealer ud fra planlægnings- og bygningspraksisser, der kan risikere at placere store udgifter og udfordringer til fremtidige generationer. Samtidig ser vi indikationer på, at kystbyernes landskabelige træk har under-udnyttede potentialer i forhold til byudviklingsstrategier og løsningsvalg i forhold til havstigning og stormflodshændelser over tid.
Temadagen tager fat i emnet fra forskellige perspektiver og giver et indblik i læringer fra kortlægninger og feltstudier af bynære havnearealer i danske kystbyer anno 2023.
PROGRAM (foreløbigt)
- Kl.12:30-12:40 Velkommen
- Kl.12:40-13:00 Et byhistorisk perspektiv på Aarhus som by ved kysten
Søren Bitsch Christensen, stadsarkivar, adjungeret lektor AU, leder af Dansk Center for Byhistorie - Kl.13:00-13:40: Hvad bygger vi på kanten til fremtiden? Eksempler fra forskningsprojektet
Kortlægninger og feltstudier af byggeri og landskaber på kanten mellem land og vand.
Katrina Wiberg, Lektor i landskab og klimatilpasning, AAA (20 min)
Kystbyer og risikoområder i 48 kystbyer fra et GIS perspektiv.
Martin Odgaard, Lektor i By- og Landskabsplanlægning, AAA (20 min) - Kl.13:40-14:00: Klimatilpasning i Vestbyen, Aalborg
Thomas Birket-Smith, Byudvikling, By og Land, Aalborg Kommune - Kl.14:00-14:10: Traces of Water
Eksempler på studerendes arbejder på Studio urban Landscapes, AAA (på engelsk) - Kl.14:10-14:25: Pause, kaffe, kage, mulighed for at se studerendes arbejder og tage en snak
- Kl.14:25-14:45: Kan man forsikre det der bygges på kanten?
- Kl.14:45-15:15: Panel session med Stadsarkitekter Lisbet Wolters og Anne Mette Boye
Hvordan bygger vi på kanten i fremtiden, og hvad bliver anderledes??
Introduktion Planlægning og havnekantens rum over tid (5-10 min), KW
– Panel session Anne Mette Boye, stadsarkitekt Aarhus Kommune og Lisbet Wolters, Stadsarkitekt Vejle Kommune - Kl.15:15-15:30: dialog, diskussion, opsamling.
Tilmelding her: Arrangementet er gratis og åbent for alle, men tilmelding er nødvendig.
Projektet Hvad bygger vi på kanten til fremtiden? knytter sig til Byerne og det stigende havvands forskningsspor; Danske byers tilpasning til havvandsstigning – nye løsningsrum.
Projektet er støttet af Realdania
Time
(Wednesday) 12:30 - 15:30
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus
Link URL
Begivenhedsside
Event Details
”Det altafgørende for mig er, at jeg kan se mig selv i arbejdspladsens værdier – og at arbejdspladsen ser hele mig” Sarah, 30 år, nyuddannet arkitekt FAOD, Akademisk Arkitektforening og Arkitektskolen
Event Details
”Det altafgørende for mig er, at jeg kan se mig selv i arbejdspladsens værdier – og at arbejdspladsen ser hele mig”
Sarah, 30 år, nyuddannet arkitekt
FAOD, Akademisk Arkitektforening og Arkitektskolen Aarhus inviterer alle interesserede inden for arkitektbranchen til en fælles drøftelse af, hvad den unge generations værdier og kultur betyder for udviklingen af vores uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser – og hvad det betyder for udviklingen af arkitektprofessionen.
Vi ved fra undersøgelser, at etik og værdier spiller en afgørende rolle for den yngre generation – ligesom stress og trivsel er en stigende udfordring. Flere taler om et paradigmeskifte hos studerende og den unge generation af arkitekter i deres tilgang til studie- og arbejdsliv – og måske ligefrem et generationsopgør, som kommer til at udspille sig i uddannelses- og arbejdslivet.
Vi ønsker med seminaret at starte en debat om det bæredygtige studie- og arbejdsliv og blive klogere på, hvordan paradigmeskiftet udfordrer vores tilrettelæggelse af unges uddannelse og arbejdsliv på tværs af alle aktørerne i arkitektbranchen.
Vi håber at se både skolens medarbejdere, tegnestuer, kommuner, andre uddannelsesinstitutioner, fagforening m.fl. til en fælles diskussion på tværs af interessenter.
Program
12.00-12.45: Ankomst og frokost
12.45-13.00: Velkomst og dagens program, prorektor Kristine Leth Juul
13.00-14.30: Tendenser i ungdomslivet og unges ønsker til arbejdslivet – oplæg og diskussion v professor og ungdomsforsker Noemi Katznelson
14.30-14.45: Pause – kaffe og kage
14.45-15.15: De nye værdikrigere – yngre arkitekters værdier og holdninger til deres fag og arbejdsliv – oplæg og diskussion v. Lars Autrup, direktør Akademisk Arkitektforening
15.15-15.30: Pause
15.30-16.30: Fra kulturbærer til kulturskaber – workshop og diskussion af, hvad de nye tendenser betyder for vores planlægning af uddannelse og arbejdsliv i arkitektbranchen v. psykolog Johann Daustrand
Næste skridt – hvad gør vi herfra? V Kristine Leth Juhl og Johann Daustrand
16.30: Fredagsbar og mingling
Der vil være et panel tilstede, som undervejs vil svare på spørgsmål og kommentere på oplægsholdernes input.
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Time
(Friday) 12:00 - 17:00
Location
Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C
Link URL
Begivenhedssidefebruary

Event Details
Arkitektskolen Aarhus inviterer til U-DAYS 2024 d. 23., 24. og 25. februar. Til U-DAYS kan du få et unikt indblik i arkitektstudiet og studiemiljøet her på skolen. Du møder nuværende studerende
Event Details
Arkitektskolen Aarhus inviterer til U-DAYS 2024 d. 23., 24. og 25. februar.
Til U-DAYS kan du få et unikt indblik i arkitektstudiet og studiemiljøet her på skolen. Du møder nuværende studerende og bliver vist rundt på skolen med besøg til blandt andet vores unikke værkstedsmiljøer og tegnesale.
Du kan også få svar på dine spørgsmål om optagelsesprocessen.
Vi glæder os til at byde dig velkommen én af dagene, programmet er det samme alle tre dage. Det kræver ikke tilmelding – bare mød op!
Time
february 22 (Thursday) - 24 (Saturday)
Location
Arkitektskolen Aarhus
Exners Plads 7, 8000 Aarhus