Byens anatomi

19feb13:0014:00Public lectureByens anatomiGrundlæggende forelæsninger om arkitektur13:00 - 14:00 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Intern kalender,Public lecture

Event Details

Forelæsningsrækken “Grundlæggende forelæsninger om arkitektur” kredser om det grundlæggende spørgsmål ”hvad er arkitektur”?Hvor kommer arkitekturen fra, hvordan har den udviklet sig gennem tiden og hvordan manifesterer den sig som den nødvendige, men (forhåbentlig) også berigende og inspirerende fysiske ramme om menneskers hverdagsliv? Arkitektskolens professorer vil på skift forsøge at besvare disse spørgsmål, via forskellige blikke på arkitekturens udvikling og samfundsmæssige rolle.

Onsdag d. 19. februar holder Tom Nielsen forelæsningen “Byens anatomi”. Om forelæsningen skriver han:

“Om grundlæggende forståelser for hvad en by. Fokus på forholdet mellem ydre afgrænsning og indre organisering. Introduktion af forskellige strukturelle principper fra byen og landskabsarkitekturen. Byen som center, byen som træ, klyngen, den lineære by m.fl, og en introduktion til hvordan disse principper også anvendes i bygningskunsten. Huset som by og byen som hus.

Time

(Wednesday) 13:00 - 14:00