Seminar: De truede bygningstyper

18aprAll Day19Ekstern kalenderSeminar: De truede bygningstyperDen kulturhistoriske arv(All Day) Den Gamle By / Arkitektskolen Aarhus / SønderjyllandTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Seminar / workshop

Event Details

Seminar om de truede bygningstyper

Danmark har bevaret en rig bygningskultur, der spænder over omtrent et årtusinde. Frem mod 1500-tallet er der primært tale om grundmurede konstruktioner, men fra tiden derefter suppleres det historiske byggeri af et varieret udvalg af lettere og mere forgængelige materialer; fra det mindste til det største, fra det ganske enkle til det mest komplekse.

Dele af denne mere forgængelige del af dansk bygningskultur er imidlertid på vej til at forsvinde. Igennem en række oplæg og en ekskursion præsenteres udvalgte bygningstyper og -principper af træ, tørv og ler med henblik på at fastholde deres kulturhistoriske plads og sætte fokus på håndværk og betydning for nutidens bæredygtige byggeri.

Dette seminar finder sted over to dage med et stærkt fagligt program i Aarhus d. 18. og ekskursion til Sønderjylland d. 19. april. Se det fulde program og tilmeldingslink nedenfor. Tilmeldingsfristen er d. 10. april.

Der er 2. seminar arrangeret i regi af samarbejdet mellem Aarhus Universitet, Den gamle By, Arkitektskolen Aarhus og Det Kongelige Akademi.

Program

 

Time

april 18 (Thursday) - 19 (Friday)

Location

Den Gamle By / Arkitektskolen Aarhus / Sønderjylland