Grundlæggende forelæsninger om arkitektur: Begreber på tværs II - Værdibegrebet

27feb16:0018:00Public lectureGrundlæggende forelæsninger om arkitektur: Begreber på tværs II - VærdibegrebetForelæsning ved Niels Albertsen16:00 - 18:00 TYPE OF ACTIVITYPublic lecture

Event Details

Arkitektskolens professorer afholder i forårssemestret 2019 tretten grundlæggende forelæsninger om arkitektur. Forelæsningerne vil tage udgangspunkt i professorernes respektive kerneområder: kulturarv, by- og landskabsarkitektur, bygningskunst, teknologi, bæredygtighed og teori- og historie. Foredragsholderne vil fra forskellige vinkler bringe en række historiske og nutidige temaer i spil, af relevans for en grundlæggende forståelse af arkitekturens kulturelle, sociale og samfundsmæssige betydning. Rækken er tilrettelagt for Arkitektskolens bachelorstuderende, men vil i øvrigt være åben for alle interesserede på og uden for skolen.

D. 27. februar afholder Niels Albertsen en forelæsning med titlen “Begreber på tværs II: Værdibegrebet”. Om forelæsningen skriver han:

“Dette er den anden forelæsning i min række om begreber på tværs, dvs. begreber, som er vigtige for arkitektfaget, men også for andre fag. Den første handlede om skalabegrebet. Denne handler om værdibegrebet. Der tales i disse år enormt meget om værdi. Alt skal have værdi, man skal skabe værdi, helst ”merværdi”, gennem det man foretager sig. Det gælder også arkitekturen, byerne og landskaberne. Men hvad taler vi egentlig om, når vi hævder, at noget har mere værdi end andet? Er der ikke også et skalabegreb på banen her? Hvad er værdi-skalaer for noget? Og hvorfor kan vi blive ved med at være uenige om, at noget er mere værd end noget andet? Forelæsningen behandler dette tema med udblik til filosofi og værdi-interesseret sociologi.”

Time

(Wednesday) 16:00 - 18:00

Link URL

Se event-side