Grundlæggende forelæsninger om arkitektur: Om begrebet stoflighed

13mar16:0017:00Public lectureGrundlæggende forelæsninger om arkitektur: Om begrebet stoflighedForelæsning ved Thomas Bo Jensen16:00 - 17:00 TYPE OF ACTIVITYPublic lecture

Event Details

Arkitektskolens professorer afholder i forårssemestret 2019 tretten grundlæggende forelæsninger om arkitektur. Forelæsningerne vil tage udgangspunkt i professorernes respektive kerneområder: kulturarv, by- og landskabsarkitektur, bygningskunst, teknologi, bæredygtighed og teori- og historie. Foredragsholderne vil fra forskellige vinkler bringe en række historiske og nutidige temaer i spil, af relevans for en grundlæggende forståelse af arkitekturens kulturelle, sociale og samfundsmæssige betydning. Rækken er tilrettelagt for Arkitektskolens bachelorstuderende, men vil i øvrigt være åben for alle interesserede på og uden for skolen.

D. 13. marts afholder Thomas Bo Jensen en forelæsning med titlen “Om begrebet stoflighed”. Om forelæsningen skriver han:

“”Stoflighed” er et centralt æstetisk begreb der kendes fra de tyske og skandinaviske sprog, men ikke findes på engelsk. Forelæsningen redegør for begrebets baggrund og historiske brug, og giver en række eksempler på nordisk arkitektur, hvor arbejdet med materialernes og lysets stoflige virkninger har været afgørende for værkernes varige kvaliteter.”

Time

(Wednesday) 16:00 - 17:00

Link URL

Se event-side