Grundlæggende Tektonik II

05feb13:0014:00Public lectureGrundlæggende Tektonik IIGrundlæggende forelæsninger om arkitektur13:00 - 14:00 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Intern kalender,Public lecture

Event Details

Forelæsningsrækken “Grundlæggende forelæsninger om arkitektur” kredser om det grundlæggende spørgsmål ”hvad er arkitektur”?Hvor kommer arkitekturen fra, hvordan har den udviklet sig gennem tiden og hvordan manifesterer den sig som den nødvendige, men (forhåbentlig) også berigende og inspirerende fysiske ramme om menneskers hverdagsliv? Arkitektskolens professorer vil på skift forsøge at besvare disse spørgsmål, via forskellige blikke på arkitekturens udvikling og samfundsmæssige rolle.

Onsdag d. 5. februar holder Karl Christiansen forelæsningen “Grundlæggende Tektonik II”. Om forelæsningen skriver han:

“Om hvordan vi rent faktisk kommer frem til arkitekturens tektonik – nemlig igennem det konkrete. Hvor vi ser på, at den konkrete tekniks bearbejdning af de konkrete materialer nok frembringer tingenes konkrete form, men at bearbejdningen, når den sker på en særlig måde, kan have karakter af skabelse – skabelse af arkitektonisk form og dermed betydning. Og om, at al denne stræben er nødvendig, ikke alene for arkitekturen, men for kunsten i det hele taget, som et demokratiets hygiegnebefordrende organ.

Time

(Wednesday) 13:00 - 14:00