Hvad er (bør) arkitektur (være)?

20nov13:0014:00Public lectureHvad er (bør) arkitektur (være)?Grundlæggende forelæsninger om arkitektur13:00 - 14:00 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Intern kalender,Public lecture

Event Details

Forelæsningsrækken “Grundlæggende forelæsninger om arkitektur” kredser om det grundlæggende spørgsmål ”hvad er arkitektur”?
Hvor kommer arkitekturen fra, hvordan har den udviklet sig gennem tiden og hvordan manifesterer den sig som den nødvendige, men (forhåbentlig) også berigende og inspirerende fysiske ramme om menneskers hverdagsliv? Arkitektskolens professorer vil på skift forsøge at besvare disse spørgsmål, via forskellige blikke på arkitekturens udvikling og samfundsmæssige rolle.

Onsdag d. 20. november holder Niels Albertsen forelæsningen “Hvad er (bør) arkitektur (være)?”. Om forelæsningen skriver han:

“Der gives mange forskellige svar på, hvad arkitektur er, hvis man spørger arkitekturteoretikerne. Det viser sig også, at der i svarene på er-spørgsmålet sædvanligvis gemmer sig et svar på spørgsmålet om, hvad arkitektur bør være, hvilket der er strid og uenighed om. Arkitekturbegrebet er et omstridt begreb, og det er der gode grunde til. Forelæsningen diskuterer hvorfor.”

Time

(Wednesday) 13:00 - 14:00