Gud er i detaljen

18feb(feb 18)15:0016apr(apr 16)8:00ExhibitionGud er i detaljenBiopsier fra den nye arkitektskole(february 18) 15:00 - (april 16) 8:00 Onsite Gallery, Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Exhibition,Intern kalender,Onsite Gallery

Event Details

D. 18. februar klokken 15.00 åbnes udstillingen “Gud er i detaljen” i ONSITE GALLERY. Udstillingen kan opleves frem til d. 16. april.

Gud er I detaljen er et ordsprog, som henviser til detaljens betydning for det endelige resultat, og tilskrives blandt andre detaljens mester, arkitekten Mies van der Rohe (1886 – 1969). Arkitekten Mies van der Rohe´s byggerier er fast pensum på skolen og udflugtsmål for arkitekter, som til stadighed studerer de på en og samme tid uovertruffent elegante og kynisk rå detaljer. En arkitekt hvis kendteste detalje blev en skyskrabers DNA (The Seagram Building, N.Y.), og hvis æstetik, tektonik og materialesammensætning blev definerende for modernismens gennembrud (Barcelona Pavillonen). Men også blandt danske arkitekter er det en tradition, at følge værket helt til dørs med øje for byggeriets finish, møblering, belysning og anvendte materialer. Arne Jacobsen, især, gik op i detaljer, og var til tider som besat, når han for eksempel rettede på bordenes placering i restauranten på toppen af SAS-hotellet, så de stod på linje.

Grove og uafsluttede detaljer præger imidldertid idag meget nybyggeri, som derfor fremstår ufærdigt. Det er når Djævlen er i detaljen, når vigtige detaljer overses eller ikke bearbejdes, og senere hen i byggeriet, eller når dette er opført, forårsager store skader og problemer. Årsagerne og undskyldningerne er mange, når ansvaret skal placeres: tid, økonomi eller byggesjusk. Arkitekten fornemste opgave og ansvar er dog som udgangspunkt – uanset prisniveau – at tegne gennemtænkte og smukke løsninger, der er bæredygtige og som ældes smukt.

Tegnestuen Adept, som tegner den nye skole, har foreløbigt tegnet over 500 detaljer til NEWAARCH. Nogle af dem vises 1:1 på vinylgulvet, som er sponsoreret af FORBO. Derudover vises biopsier udtaget på byggepladsen af Mo Michelsen Stochholm Krag og Karen Kjaergaard og udlånt af Steffen Lausten fra Enggaard A/S.

ONSITE støttes af Statens Kunstfond og viser udstillinger om byggeri og arkitektur mens byggeriet af den nye skole står på.

Time

February 18 (Tuesday) 15:00 - April 16 (Thursday) 8:00

Location

Onsite Gallery

Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus C