Kantineudstilling: Rumlige atmosfærer og byggekultur

22jan(jan 22)8:0029feb(feb 29)15:00Ekstern kalenderKantineudstilling: Rumlige atmosfærer og byggekultur(january 22) 8:00 - (february 29) 15:00 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Exhibition,Intern kalender

Event Details

Udstillingen er en undersøgelse af atmosfæren i en række forskellige rum set i forhold til udviklingen i byggekulturen. Med ændringen fra traditionelt håndværk til industri er atmosfæren i de rum, vi opholder os i, forandret.

“I det nutidige byggeri er der en tendens til, at de frembragte rum til trods for forskellig brug har den samme atmosfære. Dette uanset om der er tale om skoler, børnehaver, boliger, kontorer eller psykiatriske hospitaler. Måske har vi andre intentioner, men den industrialiserede byggekultur efterlader til enhver tid et industrielt aftryk, som det kan være svært at komme udenom”, siger Anders Gammelgaard Nielsen, lektor, cand. arch. og Ph.D. samt ophavsmand til udstillingen.

Byggekulturen afspejles ikke mindst i rummenes overflader, som i industrielt byggeri let kommer til at fremstå sterile og ensartede. Ved at kigge bagud i tiden belyser udstillingen, hvordan forandringer i byggekulturen indvirker på de rumlige atmosfærer, der skabes.

Udstillingen videreføres som vandreudstilling med første stop på Aarhus Rådhus (foyer) i perioden 20. – 30. april 2020.

Time

January 22 (Wednesday) 8:00 - February 29 (Saturday) 15:00