Kom til MorgenDAC: Hvordan finder vi det smukke i den grimme arkitektur?

05mar8:159:15EventKom til MorgenDAC: Hvordan finder vi det smukke i den grimme arkitektur?8:15 - 9:15 Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Event Details

Bevaring har fået en helt ny betydning i arkitekturen. Det er ikke alene et spørgsmål om kulturarv, men også om bæredygtighed. Men hvordan forandrer vi vores forventninger til æstetikken og omfavner det, vi før kaldte grimt? Er det også kulturarv

Danskerne udskifter køkkenet hvert 11. år i gennemsnit. De fleste køkkener kan sådan set godt holde meget længere, men vi vil sætte vores eget præg, og det er bare nemmere at rive ned og smide ud. Det er svært ikke at lave en analogi til byggeriet i det hele taget, hvor ellers velfungerende parcelhuse bliver erstattet af nye typehuse, og det samme sker i endnu større skala overalt i landet.

Men hvis vi skulle lade være med det – og det er der meget, der tyder på, at vi skal – hvad betyder det så for vores forventninger til æstetik? Kan vi forandre og udvide vores opfattelse af æstetikken, så den ikke kun rummer en visuel dimension, men også dækker over den fortælling og det moralske ansvar, vi har for bæredygtighed?

Kan vi løfte diskussionen om ‘grim’ og ‘smuk’ arkitektur ved at undersøge vores forhold til æstetik på nye måder og værdsætte det, vi før ikke brød os om?

På MorgenDAC deltager arkitekt Anna Mette Exner, der med sin egen tegnestue sætter fokus på bevaringsværdige bygninger og blandt andre har forsvaret det ellers udskældte Gellerupparken. Og liebhavermægler Adam Schnack, der er kendt for at sælge både smukke og dyre boliger.

MorgenDAC er arrangeret af Dansk Arkitektur Center.

Det er gratis at deltage – men HUSK at booke billet.

Time

(Tuesday) 8:15 - 9:15

Location

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C