Misforstår helt almindelige mennesker arkitekturen?

10may8:159:15Ekstern kalenderMisforstår helt almindelige mennesker arkitekturen?Kom til MorgenDAC på Arkitektskolen Aarhus8:15 - 9:15 Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 AarhusTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Intern kalender,Public lecture

Event Details

En barsk kritik plager meget af den nye arkitektur. Men ligner Lighthouse virkelig en ”gigantisk glasdildo” eller er kritikken blot et udtryk for, at arkitektur – og arkitekter – bliver misforstået? Dansk Arkitektur Center holder MorgenDAC på Arkitektskolen Aarhus med kulturkommentator, Anne Sophia Hermansen, og rektor på Arkitektskolen Aarhus, Torben Nielsen.

Efter en tur gennem den nye bydel Aarhus Ø satte Anne Sophia Hermansen sig til tastaturet for at skildre det, hun mener er ”en fantasiløs betonjungle toppet med en glasdildo”. Kritikken skriver sig ind i hendes katalog, der også tæller spidse anmeldelser af blandt andre BLOX og den nyopførte pavillon foran Sct. Bendts Kirke i Ringsted, som Arkitekturoprøret i samme ånd har kåret til 2021’s værste.

Arkitektur handler selvfølgelig om præferencer, smag og ikke mindst det muliges kunst. Men behøver det at være et vilkår, at arkitektur skal dele vandene? At dét som nogen ser som en måde at omfavne en historisk kontekst på, opfattes decideret menneskefjendsk af andre?

Til denne MorgenDAC er vi i Aarhus, hvor arkitekturdebatten raser med samme intensitet som byen udvikles i. Vi spørger kulturkommentator på Berlingske, Anne Sophia Hermansen, og rektor på Arkitektskolen Aarhus, Torben Nielsen, om arkitekter er de eneste, der forstår moderne arkitektur.

Anne Katrine Harders er vært.

Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at booke billet.

Book din billet

MorgenDAC er arrangeret af Dansk Arkitektur Center.
Fotokreditering: Anne Sophia Hermansen af Dan Møller​

Time

(Tuesday) 8:15 - 9:15

Location

Arkitektskolen Aarhus

Exners Plads 7, 8000 Aarhus