NÅR VANDET KOMMER

25augAll Day15sepExhibitionNÅR VANDET KOMMERUdstilling om klimaændringer og bosætningsmønstre(All Day) TYPE OF ACTIVITYExhibition

Event Details

Regn er ikke bare irriterende en mandag morgen på cykel. Øget nedbør og hyppigere skybrud gør, at vi bliver nødt til at stille spørgsmål ved måden vi planlægger, bygger og bosætter os på.

Udstillingen Når Vandet Kommer er en arkitektonisk kommentar til klimaændringer og bosætningsmønstre og er baseret på forskningsprojektet Waterscapes of Value af ph.d.-studerende Katrina Wiberg. Her behandles forstadsbyen Lystrup, som i 2012 oplevede et skybrud, der skabte oversvømmelser af både veje og bygninger.

Når Vandet Kommer peger på det uafklarede forhold mellem den tørre by og den våde by. Den tørre by holder vandet under kontrol ved hjælp af dræn og kloakker, hvorimod den våde by træder frem, når veje og kældre oversvømmes.

Udstillingen viser, hvordan Lystrup ser ud som tør by, og hvordan byen ændrer sig, når vandet tager over.

Når Vandet Kommer åbner fredag den 25. august kl. 16.00.

Hvor: Arkitektskolen Aarhus, Udstillingsbygningen, Nørreport 22, 8000 Aarhus C
Hvornår: 25. august – 15. september 2017. Mandag – torsdag: 10.00 – 15.00, fredag: 10.00 – 14.00

Udstillingen er gratis, og alle er velkomne.

Når Vandet Kommer er en del af Arkitektskolen Aarhus’ udstilling Architecture Movessom er skolens bidrag til Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

Event: Den Blå Time

I udstillingsperioden kan du to gange opleve eventet Den Blå Time, hvor Arkitektskolen Aarhus’ udstillingsbygning forvandles til en blå oversvømmelse ved hjælp af lys og røg. Du kan prøve at stå midt i Lystrups dramatiske transformation fra tør til våd by, og gå en tur på byens veje i skala 1:414 i vand til knæene – men uden at blive våd.

Time

August 25 (Friday) - September 15 (Friday)