Økologisk klassekamp - hvad er det?

26apr13:0016:00Intern kalenderØkologisk klassekamp - hvad er det?Et Forskningens Døgn arrangement hvor økologi, klimakamp og arkitektur knyttes sammen.13:00 - 16:00 Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender,Public lecture

Event Details

Politiske diskussioner, marxismen og klassekamp fyldte meget i uddannelsen af arkitekter og planlæggere i 1970’erne, men er det overhovedet relevant at tale om klassekamp i dag? Og hvordan i alverden hænger det sammen med nyliberalisme og klimakamp? Hvorfor taler nutidige sociologier som Bruno Latour og Nikolaj Schultz om økologisk klassekamp?

Professor emeritus, cand. scient. pol. Niels Albertsen, der blev ansat på Arkitektskolen Aarhus i 1975, diskuterer Marx og marxismens betydning dengang og i dag. Lektor, arkitekt, ph.d. Katrina Wiberg redegør for vandet i byen under nye klimatiske forhold, og Niels Albertsen slutter af med at fokusere på det forhold mellem klassekamp og klimakamp, som har set dagens lys i det 21. århundrede.

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn og foregår derfor på dansk.

Time

(Wednesday) 13:00 - 16:00

Location

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C