Oplæg om kønsbalance: Billedet af arkitekten

14sep14:3016:00EventFeaturedOplæg om kønsbalance: Billedet af arkitekten14:30 - 16:00 Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 AarhusTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Event Details

Da legetøjsgiganten Mattel lancerede en arkitektbarbie i 2011, fulgte en shitstorm på sociale medier. Hendes påklædning, pink malertube og overglade fremtoning slog nogle som latterlig og andre som radikal. Ti år senere er kontroversen gledet i baggrunden, men de spørgsmål, hun gav anledning til, er her endnu. Hvordan ser en arkitekt ud? Og hvorfor betyder det billede noget, specielt nu hvor vi konfronterer den manglende diversitet i arkitektmiljøet? På dagen kigger vi nærmere på kulturelle fænomener for at afdække de formodninger om køn, race, seksualitet, kunnen og klasse som ligger bag ved det ikoniske billede af arkitekten, og vi spørger, hvordan vi kan gribe ind for at ændre de klassiske stereotyper.

Keynote speaker er professor i arkitektur Despina Stratigakos fra University of Buffalo, School of Architecture and Planning. Det foregår på engelsk, og der er mulighed for at stille spørgsmål efter oplægget.

Det foregår i Auditoriet på Exners Plads 7, 8000 Aarhus C.

Deltag online

Du kan også være med via Zoom. Nedenfor finder du listen over links til de respektive møder i serien:

Zoom Links

Time

(Tuesday) 14:30 - 16:00

Location

Arkitektskolen Aarhus

Exners Plads 7, 8000 Aarhus